Súd zvýhodňuje Ruska! Sťažuje sa Černák a odmieta sa toho zúčastňovať
14 | 10 | 2021 I Diana Zaťková
Na pojednávaniach sú porušované moje práva a iný obžalovaný je viditeľne zvýhodňovaný! Tvrdí to bývalý boss podsvetia Mikuláš Černák o súdnom procese so starou gardou podsvetia a exriaditeľom televízie Markíza, ktorý trvá už viac ako dva roky. Už nechce chodiť na pojednávania, píše portál Aktuality.sk.






Černák už nechce chodiť na súdny proces, v ktorom spolu so svojim bývalým pobočníkom Milošom Kaštanom, bossom sýkorovcov Róbertom Lališom a niekdajším šéfom TV Markíza Pavlom Ruskom čelí obžalobe z plánovania vraždy.
Rusko je vraj zvýhodňovaný

Černák tvrdí, že počas pojednávania sú porušované jeho práva – podľa jeho názoru je viditeľne zvýhodňovaný iný obžalovaný. Zjavne naráža na Pavla Ruska.

Podľa Černáka je sudca menej prísny, keď sa rozhoduje o povoľovaní otázok, ktoré chce položiť obhajoba Ruska, ako keď ide o otázky od ostatných strán konania.

Uhrík: Tretie "pohlavie X" je už na Slovensku!
Žiadame ministra vnútra Mikulca a akože konzervatívneho premiéra Hegera o vysvetlenie! Vyzýva predseda hnutia Republika Milan Uhrík vo svojom statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Neumožňujú mu sa vyjadriť

Sťažuje sa aj na to, že mu napríklad neumožnili vyjadriť sa k časti výpovedi svedka, rovnako odsúdeného člena podsvetia Igora Lavrinčíka. Ten v minulosti spolupracoval s černákovcami aj sýkorovcami.

„Časť spontánnej výpovede svedka Igora Lavrinčíka jednoznačne potvrdzuje moju výpoveď, v ktorej tvrdím, že sýkorovci so Žaluďom (Petrom Steinhübelom) po našom zatknutí v polovici decembra 1997 otočili našu dohodu o príprave vraždy Sylvie Volzovej a začali ju chrániť,“ tvrdí Černák. Ak černákovci nemali nič s kauzou okolo televízie známej ako Gamatex, na čo by sa potom brat popredného černákovca o vec s TV Markízou zaujímal, pýta sa.

Podľa prokuratúry sa mala stať obeťou Ruskova vtedajšia spoločníčka Sylvia Volzová (dnes Klausová). Rusko si mal podľa žalobcu objednať vraždu na jeseň 1997 u černákovcov a tí údajne požiadali o spoluprácu na príprave vraždy bratislavských sýkorovcov.

Matovič si robí s národom čo chce, demonštruje svoju moc
Aktivista a bývalý minister Ficovej vlády Juraj Draxler sa tvrdo vyjadril na svojom facebookovom profile o rozpočte Igora Matoviča. Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Proces sa ťahá už dva roky

Prípad pojednáva senát Okresného súdu Bratislava II v bratislavskej väznici už od mája 2019. Spomedzi obžalovaných medzitým odsúdili Pavla Ruska na 19 rokov za falšovanie zmeniek a doživotne odsúdeného bývalého bosa sýkorovcov Róberta Lališa uznali vinného za druhú sériu vrážd, pripomína portál.

Doživotne odsúdený bos černákovcov Mikuláš Černák uzavrel dohodu o vine a treste za 16 skutkov (z toho 14 vrážd).  Jeho bývalému pobočníkovi Milošovi Kaštanovi zvýšili doterajši trest na základe dohody o priznaní viny za 6 skutkov na 20 rokov.

Harabin: Na odsúdenie Lipšicovej korupcie nie je potrebný žiadny kajúcnik, stačí len podať už vypracovanú obžalobu (VIDEO)
Rakúsko nie je Slovensko. Ani v zárobkoch, ani v „štábnej kultúre“, ale ani v politike. A práve „štábna kultúra“ politikov je to, čo sa porovnáva v týchto dňoch asi najviac. Dôvodom je nedávne odstúpenie zo svojej funkcie rakúskeho premiéra... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


Pred senátom, ktorý sa zaoberá prípadom plánovanej vraždy Volzovej, sa za toto obdobie vystriedala v pozícii svedkov celá plejáda osobností spoločenského života z prelomu milénií a ešte viac členov podsvetia. Rozsudok ale stále nepadol.
Nechcú sa zúčastniť

Spomedzi štvorice obžalovaných eskortovali vo štvrtok na pojednávanie len exšéfa TV Markíza a bývalého politika Pavla Ruska. Černák, Kaštan ani bývalý šéf zločineckej skupiny sýkrovcov Róbert Lališ na súde nie sú. Všetci traja požiadali o pojednávanie v ich neprítomnosti.

Polícia obvinila Mikulca, Lipšica a Matoviča! (vraj)
13 | 10 | 2021 | Diana Zaťková