Finále kauzy Judáš sa zasekáva: Po svedkovi Versačem sa zľahla zem!
14 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Zľahla sa po ňom zem! Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku práve pokračuje hlavné pojednávanie v kauze Judáš. Už dnes by mohli zaznieť aj záverečné reči, no polícia nevie vypátrať jedného zo svedkov Františka Kabrheľa, známeho ako Versače.



Mohlo by ísť do finále

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie s bývalým šéfom kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Petrom Gašparovičom a bratislavským expolicajtom Ladislavom Vičanom. Už dnes by mohli zaznieť aj záverečné reči, píše portál topky.sk.
Nevedia, kde je

Okrem iných, chcel súd v kauze Gašparoviča vypočuť ako svedka aj Františka Kabrheľa. Ten sa ešte pod prezývkou Versače dostal do povedomia verejnosti v televíznej šou Mojsejovci. Jej hlavná predstaviteľka Nora Mojsejová sa následne stala Kabrheľovou, ale aj tento zväzok sa už rozpadol.

A práve Versačeho polícia nevedela vypátrať, pretože nie je známa adresa jeho trvalého pobytu. Kabrheľ býval striedavo na východe, v Nitre a Bratislave. Najčastejšie sa však zdržiava vo Florencii, kde vlastní vilu.

Títo ľudia sa nezastavia pred ničím. To naozaj je lepšie mať na čele štátu poskokov a mafiána? Pýta sa Danko
Súčasná koalícia si na Slovensku už robí čo chce. Smutné ale je, že bez kritiky mainstreamových médií, ktoré jej takmer všetko odpustia a všetko prehliadajú. Nie však opozícia a viacerí politici, ktorí už vo vedení nášho štátu boli. Tak, ako aj... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Kauza Judáš

Prokurátor podal na súd obžalobu za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. Vyplýva z nej, že Gašparovič aj Vičan mali participovať na zrušení predbežného opatrenia vydaného Kriminálnym úradom finančnej správy (KÚFS), ktorým bol obchodnej spoločnosti Bopal zablokovaný majetok.

Rozhodnutie KÚFS mali pomôcť zvrátiť, dohodnúť sa mali na prijatí úplatku vo výške 400 tisíc eur. Ten mali rozdeliť aj iným osobám.

V prípade dokázania viny pred súdom im hrozí trest odňatia slobody v trvaní od desať do 15 rokov. Obžalovaní prijatie úplatku odmietajú a tvrdia, že sú nevinní.

Rúška nepomohli, chrípka sa vrátila
Na rozdiel od minulého roka, tento rok majú lekári plné čakárne pacientov s chrípkou, uvádza nitraden.sk. Najviac chorých pribudlo v Nitrianskom kraji. Na celom Slovensku sa vyskytuje viac ako 30-tisíc prípadov akútnych respiračných... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Akcia Judáš

Dvojica Gašparovič a Ladislav Vičan bola zadržaná na začiatku decembra 2020 počas akcie Judáš. Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci nej obvinila osem osôb.

Medzi obvinenými boli aj bývalý prezident Policajného zboru (PZ) Milan Lučanský či exnámestník SIS Boris Beňa, ako aj ďalší bývalí predstavitelia SIS a bývalí vysokopostavení funkcionári Policajného zboru a finančnej správy.

Uhrík: Tretie "pohlavie X" je už na Slovensku!
Žiadame ministra vnútra Mikulca a akože konzervatívneho premiéra Hegera o vysvetlenie! Vyzýva predseda hnutia Republika Milan Uhrík vo svojom statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Diana Zaťková