Matovičov svätý grál "nastolenia čistoty" Kičura je na slobode
13 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

Stal sa z neho kajúcnik? Alebo iba s jeho dôvodmi na väzobné stíhanie nebolo všetko v poriadku? Vzácna ikona Matovičovho čistenia od mafie je zrazu na slobode.


"Kajetána Kičuru prepustili z väzby, stíhaný bude na slobode." Stroho informuje portál aktuality.sk. "Bývalý šéf štátnych hmotných rezerv strávil vo väzbe zhruba rok a pol. Vyšetrovanie jeho káuz naďalej pokračuje." Dodáva portál
Čo teraz Igor?

"Nominant Smeru-SD v Správe štátnych hmotných rezerv sa po 18 mesiacoch dostal z kolúznej väzby na slobodu." Informuje nami citovaný zdroj. Redakcii Aktuality.sk zas jej zdroj opísal, ako "v stredu popoludní zbadal Kajetána Kičuru s nabalenými modrými igelitkami kráčať po ulici pri Justičnom paláci v Bratislave. Práve v tejto budove Ústavu na výkon väzby sedel aj Kajetán Kičura."

Podľa webu aktuality.sk "obhajca Rastislav Palovič potvrdil, že jeho klient je oddnes na slobode. Spresnil, že príkaz na prepustenie vydal samotný prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. „Vyšetrovanie naďalej pokračuje, avšak môj klient bude stíhaný na slobode," dodal advokát."
Rešpektovali Najvyšší súd

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Peter Jenčík spresnil, že návrh na prepustenie obvineného podala vyšetrovateľka a on sa s ním ako prokurátor stotožnil. Kičurovi totiž Najvyšší súd naposledy predĺžil väzbu len do 21. októbra tohto roka a neakceptoval návrh prokurátora, aby väzbu predĺžili do januára 2022." Konštatujú aktuality.sk.

Kajetán Kičura sa konečne postaví pred súd za „nákup“ rúšok a nevrátené milióny
Kajetán Kičura, ktorý je od vlaňajšieho apríla vo väzbe, sa postaví pred súd. Bude sa obhajovať v prípade nákupu rúšok za milióny eur, ktoré nedodal načas, navyše milióny eur nevrátil. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik