Slováci sa už premorujú! Deň čo deň
12 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Neviem, či tí moderátori a redaktori dostali nejaký pokyn. Ale stále sa pýtať politikov na to, či sa očkovali, je už trápne. Politik nepresvedčí odmietača vakcíny, aby sa zaočkoval. Nech by aj svojho voliča prosil na kolenách. Premotivovaní redaktori priam šalejú, aby dostali od politikov vyjadrenie ku covidu. Pritom sa ignorujú závažné témy Slovenska.


Včera som zachytil jeden rozhovor s nemenovaným politikom. Okrem iných klišéovitých tém sa zase otvorila téma očkovania. Prečo nie je tento politik zodpovedný? Prečo sa nedal očkovať? Prečo dáva zlý príklad voličom? Politik sa vyjadril niečo v zmysle kontroverznosti účinku vakcíny. A moderátor hlesol, či by nechal národ premoriť. V hlase mal napätie až vzrušenie, či dostane odpoveď áno. Aby sa mohlo všade napísať, že tento politik by nechal šíriť chorobu bez opatrení. A nechal by tak poumierať ľudí.

Liekom proti covidu 19 je IMUNITA, nezabúdajme na ňu
Učiteľ a športovec Michal Šebeňa na portáli zaslobodu.sk tvrdí: „Spoločnosť postupne prestáva veriť svojej prirodzenej imunite.“ Na posilňovanie imunity upozoňujú už niekoľko mesiacov odborníci, ktorí ukazujú alternatívny prístup k epidémii covid... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Aj premorenie je spôsob, ak nefungujú iné

Vopred sa ospravedlňujem, že si bez nelekárskeho vzdelania dovolím vysloviť názor. Ale tak, od malička sa zaujímam o zdravie, počúvam svojich lekárov a čo-to som sa naučil aj v škole. Bežný človek sa prirodzene orientuje v oblasti zdravia.

Domnievam sa, že aj tzv. premorenie je spôsob riešenia, resp. prirodzenosť, ktorá sa aj tak deje. Najmä v situácii, keď sú vakcíny a opatrenia málo účinné. Vírus sa nedá zavrieť do suda, je tu a preniká všetkými možnými cestami. Isto, opatreniami sa vláda za každú cenu zbavuje zodpovednosti. I keď jej to nevychádza. No jedinou cestou je totálna izolácia ľudí. Avšak tá by bola dlhodobá a mala veľmi zlé následky. Minimálne také, že by nemal kto robiť na platy politikov a ich spriaznencov.

Rúška treba odhodiť, ohrozujú naše zdravie
30 | 09 | 2021 | Ján Papuga


Slováci sa nechránia

Slovensko už premorené je! Aj vďaka vláde, ktorej neveríme ani to, že slnko svieti. Ak si niekto myslí, že rúška a OTP zastavia vírus, veľmi sa mýli.

Ľudia nosia rúška nedbalo a stále tie isté. Dezinfekciu používa každý piaty. Umývať dotykové plochy som videl za rok tak dva razy. Do prevádzok zväčša púšťajú každého. Ľudia sa intenzívne navštevujú a presúvajú po Slovensku. Na vonkajších aktivitách niet náznaku po rozostupoch. Všetci sa všetkého dotýkajú. V obchodoch môžeme snívať o nízkom počte ľudí. Znova sa podávajú ruky a objíma sa. Rukavice pri manipulácii s rôznymi vecami sa nepoužívajú. Karanténa sa nedodržuje. Vyrábajú sa falošné potvrdenia o testoch, ba aj o očkovaní. Očkovaní, ktorí môžu prenášať infekciu, behajú bez prekážok. Ľudia s príznakmi sa neohlásia a liečia sa sami. A veľa iného sa dočítate alebo dozviete o tom, ako opatrenia nefungujú. Pravdou je, že je veľmi zložité sa už vyše roka sústrediť na všetky tie opatrenia. A vtedy sa stáva, že na ne zabúdame.

Zdravie nie je vždy na prvom mieste

Prečo? Nie je to len pre nesúhlas s vládou a s jej nezmyselnými opatreniami. Je to aj preto, že ľudia chcú žiť a mať živobytie. Neraz sa v histórii Slovákov stávalo, že práca na poliach bola pre nich dôležitejšia ako choroba. To nám zostalo. Veľa toho nemáme, tak nech máme aspoň na obživu. Aj s chrípkou sa nakladalo tak, že sa väčšinou ignorovala. Ľudia vidia, že opatrenia nefungujú. Minulý rok, keď sme boli ako-tak boli disciplinovaní, umreli tisícky ľudí. Tak sme sa stali apatickí, veriac, že prežijeme. A šialenstvo s názvom covid aj vďaka médiám ignorujeme.

Pandémia sa už o rok skončí, do kurzu sa vracia chrípka
Ešte nedávno sa spájanie epidémie covid 19 s chrípkou považovalo za dezolátne a dezinformačné. Šéf amerického výrobcu vakcín Moderna Stéphane Bancel, ale najnovšie hovorí, že COVID je vlastne len iná forma chrípky. V interview pre švajčiarske... Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Ján Papuga


Tak sa postupne premoruje celý národ, hoci si vláda a hygienici myslia, že úspešne bránia rozširovaniu vírusu. Možno by to bolo úspešné, no to by sme museli mať slušnú a čestnú vládu. A najmä vládu so „sedliackym rozumom“ a citom k občanom. Ale aj vtedy by to bolo ťažké. Slovák má svoju hlavu a robí do skonania. Ako tisícročná včela. A možno práve preto tak veľa vydrží...