Pandémia sa už o rok skončí, do kurzu sa vracia chrípka
25 | 09 | 2021 I Ján Papuga

Ešte nedávno sa spájanie epidémie covid 19 s chrípkou považovalo za dezolátne a dezinformačné. Šéf amerického výrobcu vakcín Moderna Stéphane Bancel, ale najnovšie hovorí, že COVID je vlastne len iná forma chrípky. V interview pre švajčiarske noviny Neue Zürcher Zeitung vyhlásil, že súčasná COVID pandémia sa skončí už o rok.


Stéphane Bancel informoval, že do nasledujúceho roka bude toľko vakcín, aby mohol byť zaočkovaný každý človek z populácie, pričom pripustil očkovanie detí už od šiestich mesiacov! Predpokladá aj to, že sú ľudia, ktorí si nedajú vakcínu vpichnúť. Tí budú, podľa neho, imunizovaní prirodzenou cestou, na ktorú dlhodobo poukazujú mnohí svetoví aj slovenskí odborníci.

Ďalší priebeh pandémie prirovnáva k chrípke: „Dopadne to ako s chrípkou: buď sa dáte zaočkovať a v zime sa ochránite, alebo riskujete, že ochoriete a môžete skončiť v nemocnici.“ Takýto logický priebeh sledujeme aj na Slovensku počas chrípkových období. Aj proti tejto chorobe sa dá očkovať, čo môže zmierniť priebeh. Ale nemusí, lebo ani vakcína proti chrípke nie je stopercentná.

Bancel si želá schválenie podporných dávok pre rizikové skupiny. V súčasnosti vyvíjajú vakcíny proti delta variantu a na ďalšie budúce mutácie, ktoré sú podľa neho pravdepodobné. Snáď farmaceutické spoločnosti nezabúdajú ani na vylepšovanie vakcín proti závažným chrípkovým ochoreniam.

www.hlavnydennik.sk/2021/09/24/psn-o-povinnom-ockovani-vojakov-vojak-nie-je-poddany-ministra-nada/