Ruský strašiak nad Kerčským prielivom. Nežiaducim a špiónom tam nefunguje elektronika
12 | 10 | 2021 I Milan František

Ide o  neznámy ruský systém elektronického boja, ktorý ruší kompletne všetku elektroniku vzdušného priestoru v oblasti Kerčského prielivu. Nočná mora pre špiónov. A výzvedné lety cudzích armád najmä.


"Pravidelné lety amerických vojenských lietadiel k ruským hraniciam, najčastejšie spojené s pokusmi provokovať, potvrdili, že v oblasti Kerčského mosta funguje nejaký neznámy systém." Informuje web avia.pro.
Absolútne "rádiové ticho"

Systém ruší vzdušný priestor a vyraďuje z prevádzky elektroniku. Zrejme ide o zariadenie na boj proti potenciálnym útokom dronov, najmä, keď berieme do úvahy výrobu útočných bezpilotných lietadiel na Ukrajine. V prípade potreby môže komplex, a môžeme hovoriť o niekoľkých prostriedkoch elektronického boja, ľahko narušiť prevádzku systémov a prieskumných lietadiel.
Ďalší pokus

V pondelok ráno americké vojenské prieskumné lietadlo uskutočnilo ďalší let v blízkosti hraníc s Krymom. V rovnakom čase lietadlo dvakrát prešlo vo vzdušnom priestore nad vchodom do Kerčského prielivu a zmizlo z radarov. Neskôr sa pravdepodobne zdalo, že opustilo sektor pôsobenia systémov elektronického boja.
Niečo tam funguje

"Tento prípad nie je ani zďaleka jediný. Situácia sa opakuje takmer pri každej návšteve zahraničných vojenských lietadiel na ruských hraniciach, aj keď v súčasnosti neexistuje potvrdenie o nasadení systémov elektronického boja v oblasti kerčského mosta." Informuje portál avia.pro.

(medzititulky red. HD)

Rusi uzavreli Kerčský prieliv. Putin pôjde údajne vlakom cez Krymský most
Ruské ministerstvo dopravy uzavrelo v sobotu plavbu cez Kerčský prieliv na štyri dni z dôvodu "dočasných prác". Čítať ďalej
22 | 12 | 2019 | Imrich Kovačič / TASR