Kolíková chce diskusiu. Ustúpi Kollár aj tentokrát?
12 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Po ďalšom ráznom vyjadrení predsedu hnutia Sme rodina a predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Borisa Kollára sa ozvala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SAS). Podľa TA3 s ním chce diskutovať o reforme súdnictva, ktorú Kollár kritizuje.


Na svojej tlačovej konferencii Kolíková reagovala na vyjadrenie šéfa Sme rodina, že hnutie reformu súdnej mapy nepodporí. „Myslím si, že je tu priestor na to, aby sme sa dohodli,“povedala ministerka. Dodala, že ešte je čas rokovať.

Kolíková upokojuje protestujúcich. TAKÚTO sumu ponúka za poslušnosť!
Zamestnanci súdov protestovali pred budovou ministerstva spravodlivosti proti plánovanej reforme súdnictva, tzv. súdnej mape. Ministerka Mária Kolíková prisľúbila niektorým príplatok, uviedla ta3.com. Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Kollár reformu v aktuálnej podobe nepodporí

Kollár kritizoval zlúčenie súdu vo Vranove nad Topľou s Humenným. Vyhlásil, že hnutie nepodporí reformu súdov v aktuálnej podobe. Ani keby to malo znamenať odchod z vládnej koalície.

Ministerka pripustila, že pôvodná úvaha bola spojiť súd vo Vranove so Svidníkom. Napokon vyšlo ako najlepšie riešenie spojiť vranovský súd s humenským. Odmietla súvis plánovaného spájania obvodov súdov s realitným biznisom s nehnuteľnosťami.

Kurzovo odstúpenie naši politici ignorujú. Nemajú úctu ani k sebe, ani k Slovákom
Rakúsky kancelár Sebastian Kurz oznámil svoju rezignáciu. Na tlačovej konferencii uviedol: „Moja krajina je dôležitejšia ako moja osoba.“ Odstúpil z dôvodu, že je aj proti nemu vedené vyšetrovanie zo strany rakúskej protikorupčnej prokuratúry.... Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Ministerka hovorí o zefektívnení súdov

Ministerka zdôraznila, že reforma rieši dostupnosť spravodlivosti. Ľudia chodia na súd raz alebo dvakrát za život. V prípade, že budú rozhodnutia rýchlejšie a spravodlivejšie, mohli by byť ochotní dlhšie cestovať. Vytvorenie väčších obvodov súdov, podľa nej, by malo priniesť väčšiu špecializáciu sudcov. A tým tlak na rýchlosť i vyššiu kvalitu.

Reforma súdnej mapy má znížiť počet obvodov okresných súdov. Počíta so vznikom troch správnych súdov. V nasledujúcich dňoch uvidíme, či Boris Kollár opäť otočí svoj názor.