Kolíková upokojuje protestujúcich. TAKÚTO sumu ponúka za poslušnosť!
08 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Zamestnanci súdov protestovali pred budovou ministerstva spravodlivosti proti plánovanej reforme súdnictva, tzv. súdnej mape. Ministerka Mária Kolíková prisľúbila niektorým príplatok, uviedla ta3.com.


Kolíková vyjadrila ľútosť, že počas jej pracovnej cesty sa konala protestná akcia členov bratislavskej odborovej organizácie. Hovorca Peter Bubla z tlačového oddelenia rezortu spravodlivosti dodal, že rozporové konanie o legislatívnom návrhu k súdnej mape bolo na odbornej úrovni a budúci pondelok 11. októbra má pokračovať aj na úrovni ministerky.

V Bratislave sa majú spojiť okresné súdy do jedného mestského súdu. Aj preto sa počíta s lepším finančným ohodnotením zamestnancov. Pre zamestnancov, ktorí budú musieť dochádzať, sa iba na rok nastaví príplatok 100 eur mesačne.

Vytočený Rybníček: Chcem sa spýtať pani Kolíkovej, aké ďalšie poníženie Trenčína bude nasledovať?
Podľa portálu slovensko.hnonline.sk žiada primátor Trenčína Richard Rybníček stiahnuť reformu štátnej správy a pripraviť ju racionálne a bez emócií. Navrhovaná súdna mapa je podľa neho ponížením Trenčína. Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Reforma súdnej mapy predpokladá reorganizáciu krajských a okresných súdov i vznik mestských súdov v Košiciach a Bratislave. Počíta so vznikom troch správnych súdov. Ministerstvo si od toho sľubuje rýchlejšie a kvalitnejšie rozhodnutia.