Milan Markovič: Chcem vedieť, kde urobili súdruhovia chybu!
11 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Predovšetkým nie som zvedavý na poplašné správy – aj keby boli pravdivé. Už som sa predsa za tie skoro dva roky čosi naučil! Ja chcem vedieť, kde urobili súdruhovia vakcinátori chybu!" Píše Milan Markovič v ďalšej zo sérii článkov "Čo ja viem?" v online magazíne 40Plus. 


"Umučte ma, zabite ma, tentoraz nepoviem vôbec nič nové. Naopak, parazitovať idem. Ale aj vyvodzovať!" Reaguje Milan Markovič v úvode na informáciu z najnovšieho čísla vedeckého časopisu European Journal of Epidemiology. Tie priniesla aj TASR. Podľa nej pribúda viac nových prípadov nákazy v krajinách s vysokým podielom plne zaočkovaných v porovnaní s menej zaočkovanými krajinami.
Bude aj táto informácia v našich médiách považovaná za hoax?

Milan Markovič sa v článku dožaduje pravdy. Chce vedieť, kde mohli vakcinátori urobiť chybu. A prečo naše médiá, ktoré podobné informácie označujú za hoax, čiže výmysel, dezinformáciu, ešte nezakročili. Výskumníci v článku podľa Markoviča poukazujú aj na to, že úrady by sa mali vyvarovať označkovania nezaočkovaní.

Realita na Slovensku: Do práce aj s pozitívnym testom.
Pracovníci zariadení sociálnych služieb (ZSS) sa môžu v nevyhnutných prípadoch starať o klientov aj po pozitívnom teste na ochorenie COVID-19. Nesmú však mať príznaky ochorenia. Umožnila to vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upravujúca... Čítať ďalej
11 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Teraz? Keď sú neočkovaní pre niektorých dobytok?

Teraz? Pýta sa Markovič a poukazuje na slová redaktora Schutza zo SME. Práve on bol ten, ktorý nezaočkovaných označil slovami: "Dobytok s teľacím IQ a mali by kvičať ako svine na bitúnku."

Teraz vyzývajú? Poukazuje ďalej Markovič. "Keď sme si už patrične osvojili nespochybniteľnosť tvrdenia, že neočkovaní nie sú ľudia, ale dobytok s teľacím IQ a mali by kvičať ako svine na bitúnku? Teraz ich nebodaj začneme tolerovať?" Píše. A pýta sa: Čo ja viem? Otázka je zároveň názov rubriky v magazíne 40Plus a celý článok si môžete prečítať tu.

Iba 16-ročná študentka si odmietla dať rúško: Zatkli ju a uzavreli celú školu
Iba 16-ročné dievča zo strednej školy v americkom okrese Albany bolo zatknuté. A celá jej škola bola uzamknutá. Tínedžerka si totiž odmietla nasadiť rúško. Jej zatknutie vyvolalo v politickej pravici pobúrenie a konzervatívci začali intervenovať za... Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Diana Zaťková