Kollár: Nepodporíme reformu nemocníc Lengvarského ani Kolíkovej súdnu mapu. Aj keby nás mali vyhodiť!
11 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Koalícia sa pustila do boja proti mafii a za reformy nielen v zdravotníctve, ale i v súdnictve. Chce ich však urobiť takou formou, ktorá nevyhovuje strane Sme rodina. A tá pre ne chce dokonca odísť z koalície.


Reformy v zdravotníctve a v súdnictve mali pomôcť bežným ľuďom, lenže vyzerá to skôr naopak. Búria sa totiž nielen pacienti či klienti, ale i samotní zamestnanci postihnutých rezortov. Ako informuje portál topky.sk, proti je aj šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár, ktorý vyhlásil, že za tieto reformy nezahlasujú, a ak ich partneri z koalície vyhodiť, oni pokojne odídu.
Najväčší zamestnávatelia v regiónoch

Podľa Borisa Kollára hnutie Sme rodina nepodporí reformu nemocníc a súdov v podobe aká je navrhovaná, a to ani v prípade, ak by to malo znamenať odchod z vládnej koalície. Stretnutiu so zamestnancami súdu mala podľa Kollára zabrániť ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. „Keď nás chcú za to vyhodiť, pokojne, ja odídem,“ skonštatoval šéf hnutia Sme rodina, ktorý poukázal aj na programové vyhlásenie vlády, a to hovorí o podpore vyľudňovaných regiónov.

„Nevidím horší krok ako vyľudniť tieto regióny cez rušenie súdov, cez rušenie nemocníc. Veď toto sú najväčší zamestnávatelia,“ prízvukuje Boris Kollár, ktorý na reformu súdov v podobe, v akej ju prezentuje rezort spravodlivosti, nevidí reálne dôvody.

Táto koalícia sa dokáže už len hádať! Na reformy zdravotníctva či súdnictva zabudnite
Osobne si myslím, že k žiadnej reforme už nepríde! Zamýšľa sa publicista Juraj Hrabko a upozorňuje, že robiť štrukturálne reformy nie je jednoduché ani vtedy, keď je na nich jednoznačná dohoda. Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Zamestnanci vranovského okresného súdu dostali príkaz nekomunikovať s Kollárom

V prípade zlúčenia okresného súdu vo Vranove s humenským sa podľa Kollára nedá hovoriť o „popretŕhaní väzieb“. Boris Kollára šokujúco tvrdí, že zamestnanci vranovského okresného súdu dostali od Kolíkovej príkaz nekomunikovať s ním.

Na ekonomickú neefektivitu, keďže tri budovy vranovského súdu podstúpili nedávno rekonštrukciu a objekt humenského si opravu vyžaduje a pre fungovanie oboch je nepostačujúci, poukazuje i poslanec parlamentu za hnutie Sme rodina Peter Pčolinský. Ten za tým dokonca vidí realitný biznis s nehnuteľnosťami. Pčolinský tvrdí aj to, že vranovský súd mal podľa vyjadrenia Kolíkovej, „zmiznúť“ zo súdnej mapy na základe politického tlaku inej koaličnej strany.

Kolíková upokojuje protestujúcich. TAKÚTO sumu ponúka za poslušnosť!
Zamestnanci súdov protestovali pred budovou ministerstva spravodlivosti proti plánovanej reforme súdnictva, tzv. súdnej mape. Ministerka Mária Kolíková prisľúbila niektorým príplatok, uviedla ta3.com. Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Ján Papuga