Japonci sú zdesení - ich stíhačka sa počas letu za ruským strojom rozpadávala
11 | 10 | 2021 I Milan František

Stíhačka na šrot. Japonská stíhačka, pokúšajúca sa dostihnúť ruské vojenské lietadlo, sa začala počas stíhacieho letu rozpadávať. Tamojšie vojenské letectvo čelí novému škandálu. Podľa japonských televíznych kanálov, keď sa pokúsil zachytiť zahraničné vojenské lietadlo (tvrdia, že išlo o lietadlo ruských síl), stíhačka Mitsubishi F -2 sa začala rozpadávať priamo vo vzduchu.


"Najskôr stratila kryt kokpitu. V dôsledku toho lietadlo takmer havarovalo. Zo stroja však za letu odpadávali aj ďalšie časti." Informuje web avia.pro.
Predčasný koniec stíhania

Potvrdilo sa, že pokus japonského bojového lietadla dostihnúť ruské, mal veľmi vážne dôsledky. Pretože počas letu bolastrieška kokpitu doslova strhnutá zo stíhačky. To prinútilo pilota naliehavo sa vrátiť na leteckú základňu. Experti sa momentálne pokúšajú nielen zistiť okolnosti incidentu, ale pátrajú aj po samotnej časti stroja s hmotnosťou 90 kilogramov a dĺžkou asi jeden a pol metra.
Zatajujú a ľudia sa pýtajú.

Japonské ministerstvo obrany odmieta incident akýmkoľvek spôsobom komentovať. Tamojšie médiá rozpútali výbuch negatívnych reakcií medzi japonskými občanmi. Pýtajú sa: „Prečo potrebujeme vzdušné sily, ak čínske lietadlá bez prekážok vstupujú do nášho vzdušného priestoru a prenasledovanie Rusov vedie k tomu, že stíhačka takmer havaruje?“ „Čo sa stane v ozajstnom boji? "

Je najvyšší čas odpísať tieto zastarané stroje, inak budú Rusi schopní poraziť Japonsko aj bez jediného výstrelu." Je potrebné poznamenať, že správy o tom, že prenasledovali ruské vojenské lietadlo, priniesli japonské médiá a potvrdila to aj oficiálna správa tamojšieho ministerstva obrany, hovoriaca o zahraničnom lietadle.

Malá poznámka na margo týchto udalostí. Aké moderné a účinné stíhačky nakupuje slovenská armáda?

(medzititulky red. HD.)

Japonsko oficiálne pripravuje úplne novú stíhačku
Nepomenované stíhacie lietadlo nahradí stíhačku F-2, ktorú v súčasnosti prevádzkuje, japonské letectvo. Čítať ďalej
13 | 07 | 2020 | Mário Martinka