Draxlerove podobenstvá medzi pádom Radičovej vlády a mocenským dneškom
11 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

"Dnes je 10. výročie pádu Radičovej vlády." Pripomína bývalý minister školstva Juraj Draxler. "Povrchne videné je to jedna z najbizarnejších historiek našej novodobej politiky. Vládna koalícia, ktorá nemusela čeliť žiadnej ťažkej domácej udalosti a vládla veľmi krátko si proste zrazu strelila do hlavy." Pokračuje exminister a poukazuje na to, že štýl vládnutia (hádky, mocenské boje, nenávisť) je v súčasnosti veľmi podobný.


"V parlamente so svojou skupinkou už vtedy úradoval Igor Matovič, ako poslanecký nováčik Sulíkovej SaS, a hral to hlavne na svoju sebaprezentáciu. Ale aj zvyšní poslanci mali problém spolu normálnejšie komunikovať." Píše v statuse na sociálnej sieti Juraj Draxler.

Reprofoto FB (@Juraj Draxler)

Stačí málo a padá to

"Rozbuškou bola v podstate kravina. Krajiny EÚ sa dohodli, že budú spoločne garantovať úvery pre Grécko. Tak, aby táto krajina, ktorú predtým oklamali skorumpovaní politici v spolupráci s niekoľkými medzinárodnými bankármi, v panike trhov nemusela skrachovať."
Reči géniov

"Ekonomický génius Sulík ale tvrdil, že to znamená, že Slováci budú posielať peniaze Grékom a že "Grécko skrachuje tak či tak, toľko peňazí ani neexistuje na záchranu. ". Obidve veci boli hlúposť." Konštatuje Draxler.

Draxler: "Toto je skutočná mafia. Mafia bezcitných, kariéristov a prázdnych ľudí bez vízie"
Exminister školstva Juraj Draxler pritvrdil. Informuje o boľševických praktikách kopajúcej moci. Nahlas volá "kráľ je nahý". Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Situácia sa opakuje

"Dnes sa stiuácia opakuje. Máme tu "reformnú vládu", ktorá sa snaží "zachrániť Slovensko" a pritom majú problémy najmä sami so sebou. (Všimnime si, najmenej sa vždy medzi sebou vedeli dohodnúť tie politické zoskupenia, ktoré sa označovali za "hodnotové".)" Píše Juraj Draxler.

"Je to smutná výpoveď o slovenskej politike. A trochu aj spoločnosti, pretože politici nepadajú z neba, vyrastajú zo slovenských miest a dedín."
Opozícia rovnako tak, ako koalícia

"Ale netýka sa to len koalície. Od volieb sa stihli rozpadnúť obe parlamentné opozičné strany, Smer aj kotlebovci. Na niekoľkokrát sa rozštiepilo ešte aj miniatúrne neparlamentné Spolu, pohádali a porozchádzali sa v malej Dobrej voľbe a Progresívne Slovensko po tichých odchodoch ostala len ako značka s pár ľuďmi."
Výzva pre Slovensko

"Toto je v skutočnosti najväčšia výzva pre Slovensko." Pripomína čitateľom Juraj Draxler.

"Aby sa tu raz dala dokopy skupina alebo skupiny s reálnymi, nie len tak povrchne proklamovanými, spoločnými hodnotami a videním politiky aj problémov Slovenska. A taká, ktorá politiku nevidí len ako pohodlný biznis."
Zmena, nie hádky o pseudohodnotách

"Bez takejto stability vnútri politiky sa tu budú len tak striedať vlády, alebo vládnuť nefunkčné koalície, ako teraz. A všetci si donekonečna budú robiť srandu zo zle fungujúcich železníc či nedostavanej diaľnice, alebo "sa rozčuľovať nad stavom nemocníc či vysokého školstva, ale meniť sa to nebude."

Lebo to, čo je podstatné, je vôľa to zmeniť. Nie všelijaké "hodnotové" hádky." Končí svoj status k výročiu pádu vlády Ivety Radičovej Juraj Draxler.

(Medzititulky red. HD.)

Draxler: Výskyt Šeligu a Matoviča treba hlásiť hygienikom, sú nakazení, niečo im zožralo mozog
"Igorko chce najnovšie zákon o preukazovaní pôvodu majetku milionárov. Samozrejme, nebude sa týkať jeho - on žiadny nemá!" (Citát Juraj Draxler.) Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ivan Brožík