Zeman je stabilizovaný, v nemocnici môže byť týždne
10 | 10 | 2021 I TASR
Lekárom v pražskej Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) sa poradilo stabilizovať stav českého prezidenta Miloša Zemana. Podľa TASR to potvrdili zdroje denníka Mladá fronta DNES. Hospitalizácia Zemana by mohla trvať aj tri týždne.

Zemana, ktorého zdravotný stav sa v posledných týždňoch zhoršil, previezli do ÚVN krátko po poludní po stretnutí s premiérom Andrejom Babišom. Na záberoch po príchode do nemocnice bolo vidieť, že prezident nie je pri vedomí.

Jeho ošetrujúci lekár a riaditeľ ÚVN Miroslav Zavoral neskôr oznámil, že prezident je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti pre komplikácie, ktoré sprevádzajú jeho chronické ochorenie. Lekári poznajú jeho diagnózu, nemajú však súhlas s jej zverejnením.

Hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček požiadal o citlivý prístup pri informovaní o zdraví hlavy štátu. "Každý môžeme onemocnieť, potom má byť na prvom mieste ľudskosť, prianie skorého uzdravenia," citoval ho server iDNES.cz.

Zeman už bol v ÚVN hospitalizovaný v druhej polovici septembra, pripomína server Novinky.cz. Podľa prezidentskej kancelárie išlo o plánovanú hospitalizáciu z dôvodu únavy a dehydratácie. Podľa zdrojov médií však dôvodom pobytu v nemocnici mala byť tekutina v brušnej dutine, ktorá má súvisieť s problémami s pečeňou.

Čína a americký Connecticut. Kde sa motali Američania s ponorkou a do čoho narazili?
Čína požiadala USA o podrobnejšie vysvetlenie incidentu s ich ponorkou vo vodách Juhočínskeho mora. Nedávno sme o havárii americkej ponorky Connecticut informovali ako prví u nás. Incident zaznamenal posun. Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Milan František