Taký intelektuálny planktón, aký sa zišiel vo vláde u nás, neexistuje nikde na svete, tvrdí Blaha
10 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Parlamentné voľby v susednom Česku nedopadli tak, ako sa zrejme očakávalo. Pre ľavicové strany sa skončili doslova fiaskom. Smutný je z toho aj Ľuboš Blaha, ktorý pred voľbami našich susedov pred podobným koncom varoval. Nepomohlo...


Česi si vybrali zmenu, budú ju mať. To sme si vlani vybrali aj my a – tak nám treba. Zvykne sa hovoriť, že za chyby sa platí a my sme na tú našu doplatili veru poriadne. Slovensko je v ekonomickom aj morálnom rozvrate, ktorý ešte viac umocňuje doslova očkovací teror. Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha sa podujal v statuse zhodnotiť to, čo sa udialo v Čechách a čo našich západných susedov môže čakať.
V Smere mnohé pochopili, a preto opäť rastú

„Boh ochraňuj našich českých bratov. Urobili tú istú chybu ako Slováci pred rokom a pol. A bude ich to bolieť. Sakramentsky bolieť,“ konštatuje Blaha. Česká ľavica je von z parlamentu. Socialisti aj komunisti. „Umreli na politickú korektnosť. Neboli nositeľmi žiadnej veľkej živej témy, žiadneho masového celospoločenského pohybu. Ukazuje sa, že dnes sa nedá robiť ľavicová politika bez charizmatických osobností, zdravého vlastenectva a silnej protestnej emócie,“ myslí si Blaha. Vzápätí si mastí brucho a vyzdvihuje smerácke egá: „My v Smere sme to pochopili, a preto rastieme.“ Podpredseda Smeru-SD želá českým priateľom rýchle znovuzrodenie, pretože je čas vrátiť sa k robotníkom a prestať s bruselskou dekadenciou.

„Iróniou je, že mnohé ľavicové hlasy skončili u Andreja Babiša, ktorý tak ‘vykuchal’ svojich koaličných partnerov, že dnes nemá s kým zložiť vládu. Ďalšou iróniou je osud slniečkarskych Pirátov. Získali síce 15 percent, ale takmer všetkých ich politikov prekrúžkovali starostovia z koaličného STAN-u. Českí ‘progresívci’ nečakane dostali na bendžo. Ako tí naši. A to škoda určite nie je. To je nadnes jediná dobrá správa z Česka,“ zhodnotil stručne situáciu Blaha. Dodáva, že voľby kompletne ovládla neoliberálna/neokonzervatívna pravica, ktorá bude kriminalizovať predošlú vládu a popri tom odovzdá štát bankám a Američanom. Vraj to bude presne ako u nás.

Česko: Voľby tesne vyhral zlepenec SPOLU pred ANO. ČSSD a komunisti mimo parlamentu
09 | 10 | 2021 | TASR

Úprimnú sústrasť, bratia Česi. My sme vás varovali

A aby toho nebolo málo, Blaha našiel istú paralelu aj so Slovenskom. „A keďže sa napravo umelo dali dokopy sebastrední egomaniaci, ktorých spája len nenávisť voči Babišovi, čoskoro sa rozhádajú zhruba ako Matovič so Sulíkom a český štát čaká paralýza a chaos. Aj to poznáme,“ konštatuje smerák. Pripomína, že na rozdiel od Slovenska majú v Česku aspoň múdreho a vzdelaného prezidenta Miloša Zemana. „Štátnika, ktorý nevisí na šnúrke od gatí americkej ambasády ako naša Lady Garderóba. Bude to stačiť na vytvorenie protiváhy? Česká ľavica umrela na kompromisy a Babiša udolali liberálne médiá, mimovládky a pražská kaviareň. Čo vám to pripomína?“ pýta sa čistokrvný ľavičiar.



Česko čaká podľa Blahu temná éra. „My to už poznáme, aj keď treba uznať, že taký intelektuálny planktón, aký sa zišiel vo vláde na Slovensku, neexistuje nikde na svete. Českým a slovenským neoliberálom sa teraz spoločne podarí rozbiť V-4-ku, postupne uvoľnia migračné toky a budú šíriť živočíšnu nenávisť voči Rusku. Celé zle. Úprimnú sústrasť, bratia Česi. My sme vás varovali,“ odkazuje susedným Čechom rozľútostený podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha.

Chmelár: Varujme našich bratov a sestry za Moravou, vydali sa slovenskou cestou
10 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová