Kollár odkazuje Mikulcovi: Ešte raz to pokašleš a pôjdeš z hrušky dole, kamarát!
10 | 10 | 2021 I TASR
Predseda parlamentu Boris Kollára má pre ministra vnútra Romana Mikulca jasný odkaz. Ak to ešte raz pokašleš, podáme návrh na tvoje odvolanie. Povedal to v relácii TV Markíza Na telo, informuje TASR.

Ak to teraz minister vnútra Roman Mikulec "pokašle", Sme rodina podá žiadosť na jeho odvolanie. Vyhlásil to predseda parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár. Reagoval tak na prijatú novelu zákona o štátnej službe a posilnenie aj právomoci ministra vnútra vo vzťahu k policajtom, ktorí sú ustanovení na funkciu nadriadeného.

"Nie sme maximálne spokojní s Mikulcom. Na jeho obranu však platí, že doteraz nemal rozviazané ruky. Ak si nemôže vybrať spolupracovníkov a niekto je tam zabetónovaný z čias Smeru-SD, veľkú očistu nespravíte," povedal Kollár.

Podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) túto novelu označil za "čistky v štátnej správe". "Vláda nechce budovať transparentnú štátnu správu či Policajný zbor. Oni tam chcú mať svojich ľudí a spolitizovať to," vyhlásil.

Predseda a podpredseda parlamentu debatovali aj o obvinených vyšetrovateľoch NAKA, ktorí sa po prepustení z väzby vracajú do práce. Kollár dôrazne upozornil dočasného policajného prezidenta Štefana Hamrana, aby týchto vyšetrovateľov nenazýval "naši chlapci".

"Nech váži slová, lebo našich chlapcov sme tu už mali," vyhlásil šéf parlamentu. Vyšetrovateľovi Jánovi Čurillovi sa pre výrok o "čurillovskej mafii" ospravedlní Kollár vtedy, ak budú vyšetrovatelia zbavení obvinení. Blanár si myslí, že obvinení vyšetrovatelia mali byť postavení mimo službu, nie sa do nej vrátiť. "Môžeme sa len domnievať, že tam idú pozametať stopy," podotkol.