150 tisíc za aplikáciu eRúško, ktorá sa zrejme nikdy nepoužije
09 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

To bolo tlačoviek! Keď v roku 2020 oznamovali bojovníci proti pandémii, že aplikácia eRúško, bude jednou zo zbraní, ktorá bude pomáhať v boji proti pandémii. Úlohu mal zvládnuť rezort Veroniky Remišovej. Tvrdí, že jej rezort úlohu splnil. Dodnes však aplikácia nie je zavedená do praxe. Štát stála 150 tisíc. V reportáži sa téme venovala televízia TA3.


Štát za aplikáciu eRúško zaplatil 150 tisíc. No zatiaľ zbytočne. "Rezort zdravotníctva nevie, či ju vôbec použije. Podľa poslancov by sa vďaka nej viac testovalo," informuje reportáž televízie TA3.
Vláda si aplikáciu objednala po vzore Česka ešte vlani na jeseň. Mala pomôcť pri trasovaní pozitívnych kontaktov. Nikto ale nevie, prečo sa nepoužíva. Prečo nebola do boja s pandémiou doposiaľ nasadená.

Jana Bittó Cigániková (SaS) uviedla v reportáži pre TA3, že sa pýtajú, prečo to dopadlo takto, ale chyba sa podľa nej spravila už niekde na začiatku. Remišová (Za ľudí) tvrdí, že jej úrad si svoju domácu úlohu splnil. Minister zdravotníctva zatiaľ nevie, či aplikáciu vôbec použijeme. "Musím sa poradiť s odborníkmi," uviedol Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) pre TA3.

Mikulec a Spišiak: Blbý a blbší.
„Politicky beztvarému, odborne nespôsobilému a intelektuálne mdlému ministrovi vnútra Romanovi Miklucovi v tomto ohľade opäť vedie ruku istý Jaroslav Spišiak. Toho času bezpečnostný boss v Slovnafte a poradca ministra pre... Pre čo vlastne? To... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Petra Demková

Budú to úplne zbytočne vyhodené peniaze?

Aby aplikácia mala želaný efekt, do svojich mobilov by si ju muselo nainštalovať státisíce ľudí. V čase keď vznikala, rezortu zdravotníctva šéfoval ešte Krajči. Ten pre TA3 uviedol, že kontaktoval českú stranu, kde bola už aplikácia spustená, ale tí uviedli, že aplikácia nie je efektívna. Krajči (OĽaNO) tvrdí, že viac by sa podľa neho testovalo, keby bola spustená.

Richard Raši (Hlas) si myslí, že pokiaľ už aplikácia je a vynaložili sme na ňu peniaze, tak by sa asi
spustiť mala, inak to budú podľa neho úplne zbytočne vyhodené peniaze.

Štátna kasa je prázdna, schytajú to občania
08 | 10 | 2021 | Ján Papuga