Podľa ministra Krajniaka môžu firmy zisťovať, kto je očkovaný
07 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Kontrola zo strany firiem o tom, či je ich zamestnanec očkovaný, je ústavne možná, tvrdí bez podrobnejšieho vysvetlenia podľa portálu tvnoviny.sk minister práce Milan Kraniak (Sme rodina).


Dodal však, že nemôžu z tohto zistenia plynúť pre zamestnanca pracovno-právne dôsledky.  „Na tripartite sme sa dohodli so všetkými sociálnymi partnermi, že preveríme u ministerky spravodlivosti, či existuje ústavná možnosť, ako by sa mohli zamestnávatelia opýtať svojich zamestnancov, či sú zaočkovaní alebo nie,“ vyjadril sa dnes minister. Z jeho vyjadrenia však nie je jasné, či vyslovuje názor, alebo háda, keďže potrebuje konzultáciu s ministerkou spravodlivosti. Vyjadrenie, že to je možné, odznelo. Javí sa to však ako zavádzajúce.

Gröhling s Lunterom očkujú kde príde, aj priamo v školskej klubovni
Liberálny minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling zo strany Sloboda a solidarita vytrvalo pokračuje v očkovacej propagande, aby za každú cenu zvýšil podiel zaočkovanosti zamestnancov a žiakov škôl. Očkovacia kampaň zo strany... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021


Tvrdenie bez argumentácie

Minister na rozdiel od mnohých právnikov poukazujúcich na sústavné porušovanie zákonov vládou nedoložil svoje presvedčenie či želanie citáciou z Ústavy. JUDr. Marek Géci alebo JUDr. Peter Weis sú právnici, ktorí nepredstúpia pred verejnosť bez náležitej argumentácie, napriek tomu sa na nich pozerá ako na „dezolátov“. V prípade našej vlády sa to však stáva normou.

Opäť delenie ľudí

Potrebu rozlišovať očkovaných a neočkovaných zdôvodňuje minister segregáciou zamestnancov tak, aby očkovaní pracovali s očkovanými a neočkovaní s očkovanými. Aby sa posilnila bezpečnosť práce. Bez ohľadu na to, že aj zaočkovaní môžu byť šíriteľmi vírusu.

Ďalšia segregácia obyvateľstva. Priamo na SIAF 2021
Na Medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2021 na letisku Kuchyňa v Malackách si organizátori podujatia pripravili letové ukážky celého spektra letectva. Uviedol to výkonný riaditeľ Medzinárodných leteckých dní SIAF Ivan Hůlek. TASR o tom informovala... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR


„Pôvodne sme uvažovali, že by to mohlo byť stanovené vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ale nakoniec to stanovisko je také, že by sme to mohli upraviť, ak bude taká všeobecná vôľa, v Zákonníku práce,“ povedal minister o zámere zmeniť zákon. Dozaista z dôvodu, že si je vedomý kontroverznosti vydávania vyhlášok hlavným hygienikom. Cieľom ministra je presadiť novelu Zákonníka práce, ktorá umožní firmám žiadať zamestnancov o informáciu o očkovaní.