Skvelý počin polície. „Nepolapiteľný“ dvojnásobný vrah už sedí za mrežami
06 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zvykne sa vravieť, že raz na každého príde, a že zlo bude potrestané. Nie vždy je to síce pravda, ale prípady zo života ukazujú, že zväčša je to tak. Stalo sa tak aj v prípade brutálneho vraha, ktorý dlho unikal spravodlivosti. Už je za mrežami!


Slovenskej polícii sa darí chytať vrahov, ktorí si mysleli, že na ich čin sa nikdy nepríde. Toto si zrejme myslel aj brutálny dvojnásobný vrah Ján R. z Kežmarku, ktorý už sedí za mrežami policajnej cely. Ako píše v statuse polícia, chladnokrvný vrah má na svedomí dve vraždy a ďalšie pokusy o ňu, a tak mu v prípade dokázania viny hrozí, že v base pobudne do konca svojho života.
Za dve brutálne vraždy a ďalšie pokusy o ne hrozí Jánovi doživotie

„Vražda pumpára vo Veľkej Lomnici a zastrelený chlap pri Levoci: Polícia obvinila chladnokrvného vraha, ktorý sa pokúsil aj o ďalšie vraždy,“ píše v  úvode statusu polícia. „Za viaceré staršie vraždy na východe Slovenska vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry a vyšetrovatelia krajskej kriminálky v Prešove obvinili Kežmarčana, Jána R.,“ pridáva polícia, podľa ktorej sa prípady podarilo objasniť vďaka detailnej operatívnej práci okresnej kriminálky v Kežmarku a vďaka spolupráci policajtov z NAKA, krajskej kriminálky v Prešove, kriminalistického a expertízneho ústavu v Banskej Bystrici a okresnej kriminálky v Liptovskom Mikuláši. Ide o tri prípady.

Mafián, ktorý sa zúčastnil na viac ako 100 vraždách, bol po 25 rokoch prepustený. Taliani sa búria
Šéf sicílskej mafie Giovanni Brusca, prezývaný „zabijak ľudí“, bol podmienečne prepustený z rímskeho väzenia Rebibbia. Odpykal si 25 rokov za viac ako 100 vrážd. Taliani prepustenie kritizujú, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Prvý sa stal v januári 2015 vo Veľkej Lomnici, kedy bol na čerpacej stanici strelnou zbraňou zavraždený Erik K. Vecou sa zaoberala krajská kriminálka v Prešove. Druhý prípad sa stal v máji 2017, kedy sa páchateľ v blízkosti obce Holumnica v okrese Kežmarok pokúsil strelnou zbraňou zavraždiť Štefana B. a Danu F. Vecou sa zaoberá NAKA. Tretí prípad sa stal v apríli 2019, kedy páchateľ v lesnom poraste v katastri obce Levoča strelnou zbraňou usmrtil Jozefa L. Vecou sa zaoberala krajská kriminálka v Prešove.

Brutálna vražda: Iba 15-ročný chlapec dobodal svoju tehotnú 13-ročnú kamarátku
Neuveriteľný čin sa mal udiať iba preto, že tínedžer sa bál reakcie rodičov keď im oznámi, že jeho o dva roky mladšia kamarátka je tehotná. Svoj brutálny čin si navyše naplánoval. Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


„Všetky tri skutky sa stretli v jednom bode až tento rok na základe dôkazov získaných v trestnej veci vyšetrovanej okresnou kriminálkou v Liptovskom Mikuláši. Tam totiž vyšetrovali útok na verejného činiteľa a nedovolené ozbrojovanie z júna tohto roku. Páchateľ pri Liptovskom Hrádku strieľal na dvojčlennú policajnú hliadku, ktorá ho chcela skontrolovať.



Aj v tomto prípade vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši vzniesol obvinenie rovnakej osobe Ján R. z okresu Kežmarok,“ konštatuje v statuse polícia a dodáva, že vyšetrovateľ NAKA konanie o všetkých vraždách spojil na spoločné konanie. „Páchateľovi za všetky skutky v prípade dokázania viny hrozí doživotný trest odňatia slobody. V súčasnosti sa už nachádza vo väzbe,“ uzatvára svoj status polícia.

Dvojvražda na Považí má desivé rodinné rozuzlenie
Dvaja mŕtvi dospelí a dve tínedžerky, o ktoré sa po vražde ich otca bude musieť niekto postarať. Desivé je i zistenie, že o život ich najbližších sa postaral vlastný príbuzný! Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.