Monika Beňová: Ženám sú upierané aj tie najelementárnejšie práva
06 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Hoci je Monika Beňová už dlhoročnou poslankyňou Európskeho parlamentu, domácu politickú scénu sleduje rovnako starostlivo, ako tú európsku. A tak jej pozornosti neušlo ani to, že dnes poslanci do druhého čítania posunuli kontroverzný zákon o interrupciách.


Pred rokom Beňová varovala pred tým, že "nakoniec nás ultrakonzervatívci takouto salámovou metódou vrátia opäť kamsi do čias, kedy boli ženám upierané aj tie najelementárnejšie práva. A stalo sa." 


O čo tu ide?

Podľa Moniky Beňovej určite nie o samotné sprísňovanie kritérií, ako o ponižovanie a ostrakizáciu žien, aj nimi volenými zástupcami a zástupkyňami. Počet umelých prerušení tehotenstva má na Slovensku dlhodobo klesajúcu tendenciu, preto je tento zákon z dielne úradu Anny Záborskej na ochranu náboženskej slobody a vierovyznania len populistickým dobíjaním sa do otvorených dverí. 


Nechutné: V parlamente kvôli homosexuálom opäť lietali nadávky, osočovania a urážky
Ko-ko-ko-kotko dák! Či Ki-ki-ri-kíííí! Alebo aj Bla-bla-bla-bla! A takto akosi to veľmi často vyzerá v našom parlamente, kde sa poslanci medzi sebou hádajú ako také sliepky a kohúti na smetisku. Nuž, ale, čo sme si zvolili, to tam... Čítať ďalej
06 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


Takto chránime životy?

Nebolo by účinnejšie, keby pani Záborská a ostatní ultrakonzervatívci do NR SR predkladali zákony, ktoré by uľahčili život mladým rodinám, či matkám- samoživiteľkám? Prečo, keď sa zaujímame o tehotnú ženu, ju nechávame napospas zlým životným podmienkam, keď dieťa privedie na svet? 


Neponižujte nás!

Vyzýva Beňová vo svojom statuse a pripája aj výzvu: "Pre všetkých nás, ktorí si ženy v spoločnosti ctíme, napíšte poslankyniam a poslancom mail, adresy nájdete na stránke NR SR. Napíšte im, aby si ženy vážili a ctili, aby ich prestali prenasledovať náboženskými doktrínami a aby im životy uľahčili."



V parlamente absolútne netušia, čím žijú občania a čo ohrozuje Slovensko (VIDEO)
06 | 10 | 2021 | Ivan Brožík