Lži eurohujerov o ruskom plyne a zime tvrdo a faktami vyvracia samotný Putin
06 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

"Rusko na nás zarobí, Rusko zatvára kohútiky, plynu je málo, lebo Rusko..." Zrazu nám v Európe dochádza, že bez Ruska to akosi nepôjde. Teda, bez Ruského plynu. Ale stále tvrdošijne klamú politici v Bruseli, klamú, zavádzajú či neinformujú médiá samozvaného hlavného prúdu a klamú všetci (nielen naši) eurohujeri. Plynu totiž môže mať Európa, koľko ho potrebuje. A už tento rok nakúpila v Rusku viac ako tretinu plynu v porovnaní s vlaňajškom.


Tvrdí to prezident exportérskej krajiny Ruskej federácie Vladimír Putin. Citoval ho web agentúry TASS tass.ru.
Plynu dostanete koľko si objednáte

Do konca tohto roka môže Rusko opäť dosiahnuť rekordný objem dodávok energie do Európy vrátane plynu. V stredu to oznámil ruský prezident Vladimir Putin, ktorý otvoril konferenciu o energetickom rozvoji.
Gazprom už dodávky zvýšil a ak prídu nové objednávky, pokryje ich

Ruský prezident povedal, že pred stretnutím si prečítal údaje od Gazpromu. Rok 2021 je rokom oživenia ekonomiky. V prvých deviatich mesiacoch tohto roka je to plus na dodávkach do Európy oproti minulému roku už teraz o 18,8 miliardy kubických metrov. "To je plus 15 percent. Môžeme dosiahnuť ďalší rekordný údaj o dodávkach našich energetických zdrojov do Európy vrátane plynu, “ uviedol Putin.

Ruskí politici reagujú na primitívne vyhrážky z Česka, adresované Moskve kvôli zime a plynu
Václav Bartuška je súčasný český diplomat , politik a publicista . Je aj mimoriadnym veľvyslancom Českej republiky pre otázky energetickej bezpečnosti. Okrem iného pôsobí ako vládny splnomocnenec pre dostavbu elektrárne v Temelíne. "Rozhodli sa... Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Putin garantuje spoľahlivosť dodávok a plnenia aj dodatočných objednávok

Rusko „vždy bolo a je spoľahlivým dodávateľom plynu svojim spotrebiteľom na celom svete - do Ázie aj do Európy“. Vždy si všetky svoje povinnosti plní v plnom rozsahu. To je všetko - a to chcem zdôrazniť," povedal Putin.

Gazprom podľa ruského prezidenta  nikdy neodmietol zvýšiť dodávky plynu do Európy, ak existujú primerané požiadavky, povedal Putin. Prezident pripomenul, že minimálne a maximálne úrovne dodávok sú uvedené v zmluvách, na základe ktorých spoločnosť dodáva plyn do zahraničia.

„Nikdy v histórii nebol jediný prípad, kedy by Gazprom odmietol zvýšiť dodávky svojim spotrebiteľom, ak predložia vhodné ponuky,“ povedal Putin.
Príklad - Nemecko (o ktorom sa nevie, lebo...)

Hlava štátu ako príklad uviedla situáciu s jedným z najväčších odberateľov ruského plynu - Nemeckom. Táto krajina podľa neho za 9 mesiacov roku 2021 zvýšila nákupy o 10 miliárd 124 miliónov kubických metrov plynu, čo je o 31,8 percent v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2020.

„Aj v roku 2020, keď sa celkový objem dodávok do Európy v porovnaní s rokom 2019 znížil, sme stále dodali do Nemecka viac, plus 4,7 miliardy metrov kubických, čo je 112,9percent,“ pripomenul Vladimir Putin.

(Medzititulky red. HD.)

Kým Hegerova vláda proti Rusku bojuje, Maďari podpísali s Rusmi zmluvu na dodávku lacného plynu
Maďari to vyhrali! Ruský energetický gigant Gazprom podpísal v Budapešti 15-ročný dodávateľský kontrakt s maďarskou energetickou spoločnosťou MVM Group. Ide o dodávku 4,5 miliardy kubických metrov plynu prevažne južnou trasou. Vedie cez Čierne... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková