Vytočený Rybníček: Chcem sa spýtať pani Kolíkovej, aké ďalšie poníženie Trenčína bude nasledovať?
05 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Podľa portálu slovensko.hnonline.sk žiada primátor Trenčína Richard Rybníček stiahnuť reformu štátnej správy a pripraviť ju racionálne a bez emócií. Navrhovaná súdna mapa je podľa neho ponížením Trenčína.


Na pondelkovej tlačovej konferencii primátor Trenčína Richard Rybníček a predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška požiadali o prepracovanie reformy súdnej mapy.
Zrušenie Krajského súdu v Trenčíne je chybou

Je tam niekoľko momentov, prečo si spolu s predsedom TSK myslíme, že zrušiť Krajský súd v Trenčíne je chybou. Pripomienkové konanie na novú súdnu mapu, ktorú pani ministerka upravila, trvalo len 22 dní, čo je dosť smiešna doba na to, aby sa sudcovia dokázali bez stresu vyjadriť k takejto zásadnej veci. Sudcovská rada KS Trenčín konštatuje, že debatu o súdnej mape nie je možné viesť bez celospoločenskej diskusie napríklad aj s primátormi a županmi, a nie je možné ju nahradiť koaličným konsenzom,“ uviedol Rybníček.

Rybníček sa na tlačovke vraj nevyhrážal, zato teraz straší
Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček reaguje na spŕšku kritiky, ktorá nasledovala po jeho ohnivom prejave na tlačovke ministra školstva. Vyhrážať sa vraj nikomu nechcel. V najnovšom príspevku na Facebooku svoju reč Rybníček obhajuje... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Aké ďalšie poníženie Trenčína bude nasledovať?

V Trenčíne sú podľa Rybníčka tri ústavy na výkon trestu odňatia slobody, z nich jeden je aj na výkon väzby a jeden je zároveň nemocnicou pre obvinených a odsúdených. V Trenčíne sú tiež dve otvorené oddelenia na výkon trestu odňatia slobody.

Chcem spýtať pani ministerky Kolíkovej, aké ďalšie poníženie Trenčína bude nasledovať? Zoberú nám krajský súd, máme informáciu, že nám chcú zobrať krajskú prokuratúru i krajské riaditeľstvo policajného zboru,“ povedal Rybníček, ktorý sa nedávno preslávil ako uzurpátor očkovania učiteľov, čím tiež neprispel k pozdvihnutiu Trenčína.  

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku Zastupiteľstvo TSK i on osobne odmietajú novú súdnu mapu, ktorá mala zrušiť nielen Krajský súd v Trenčíne, ale aj okresné súdy v Považskej Bystrici, v Bánovciach nad Bebravou, v Partizánskom a v Prievidzi.
Nech začnú konať orgány činné v trestnom konaní

Vyzerá to tak, ako keby všetci sudcovia bolí zlí. Ak pani ministerka cíti, že je tu nejaké bratríčkovanie a tlaky, nech konajú orgány činné v trestnom konaní,“ dodal Baška.

V prípade, ak táto podoba súdnej mapy prejde Národnou radou SR, nebude to znamenať zlepšenie vymožiteľnosti práva na Slovensku, ale skôr naopak, súdy sa oddialia od občanov, zhrnuli na brífingu obaja predstavitelia Trenčína.

Rybníček trpí poruchou vnímania reality, tvrdí Dr. Bukovský
Igor Bukovský sa obul do prejavu primátora Trenčína, Richarda Rybníčka. Bol podľa neho plný medicínskych absurdít a zastrašovania. Rybníček trpí podľa doktora poruchou vnímania reality. Čítať ďalej
23 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová