Rybníček trpí poruchou vnímania reality, tvrdí Dr. Bukovský
23 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová

Igor Bukovský sa obul do prejavu primátora Trenčína, Richarda Rybníčka. Bol podľa neho plný medicínskych absurdít a zastrašovania. Rybníček trpí podľa doktora poruchou vnímania reality.



Vakcína nie je liek

Bukovský si posvietil vo videu na nezmysly, ktoré vyšli z úst primátora. Jednou z perál pána Rybníčka bolo tvrdenie, že "vakcína je liek na koronavírus". Podľa Bukovského je už samotné prirovnanie vakcíny k lieku nepravdivé a "spoločensky veľmi rizikové". Bukovský si myslí, že ak niekto nepochopil, po vyše 18 mesiacoch čo tu situáciu s koronavírusom máme, základné medicínske súvislosti, nemôže situáciu riadiť správne a k prospechu obyvateľov, ktorí ho zvolili.

Rybníček prirovnáva covid k rakovine, straší neočkovaných a vyhráža sa
Primátor Trenčína Richard Rybníček na tlačovej konferencii ministra školstva predstavil svoje najbližšie plány. V zaočkovanosti chce dobehnúť Bratislavu. A zdá sa, že na prostriedky akými to dosiahne, nehľadí. Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Koronavírus nie je rakovina

Ďalší medicínsky nonsens, ktorý udrel Igorovi Bukovskému do očí, je Rybníčkovo prirovnanie koronavírusu k rakovine. Pre primátora je to to isté, "nie je medzitým žiaden rozdiel". Podľa doktora je to zneužitie politického postavenia: "Bez odborných znalostí a porozumenia uvalili na celú spoločnosť neprimerané devastačné opatrenia .. a svojim konaním vyvolávajú a podporujú chaos a historicky bezprecedentný spoločenský konflikt."

"Vírus a rakovina nie je to isté", vysvetľuje doktor. Zatiaľ čo vírus zabíja asi 0,3% nakazených ľudí do 70 rokov a asi 2,7 - 4% ľudí nad 70 rokov, v závislosti od pridružených ochorení, rakovina zabíja zhruba 30% žien s rakovinou prsníka, okolo 50% pacientov s rakovinou hrubého čreva a konečníka až po vyše 90% pacientov s rakovinou pankreasu.

"Tušíte pán Rybníček čo by onkológovia dali za to, keby z ich pacientov umieralo iba tých 0,3 až 4%, ako je to pri ochorení Covid 19? Tušíte aký rozdiel by to bol nielen pre trenčianske nemocnice, ale pre celé slovenské zdravotníctvo?", pýta sa Bukovský.

"Nie, koronavírus a rakovina nie je to isté! Človek, ktorý tvrdí opak, nemôže mať žiadne rozhodujúce kompetencie a dôveru verejnosti", stojí si za svojim Bukovský.

Rybníček sa na tlačovke vraj nevyhrážal, zato teraz straší
Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček reaguje na spŕšku kritiky, ktorá nasledovala po jeho ohnivom prejave na tlačovke ministra školstva. Vyhrážať sa vraj nikomu nechcel. V najnovšom príspevku na Facebooku svoju reč Rybníček obhajuje... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Porucha vnímania reality

Bukovský reaguje aj na plány Richarda Rybníčka stretnúť sa so zamestnancami škôl a na jeho výhražné reči o tom, ako sa chce pozrieť do očí každému, kto sa nechce dať zaočkovať. Podľa doktora sú tieto slová primátora ukážkou verejného zastrašovania a nebezpečnej poruchy vnímania reality.

So zamestnancami škôl sa môže stretnúť, avšak k stretnutiu ich nemôže donútiť a už vôbec nie zisťovať ich motívy a postoje, aj napríklad k zmieňovanému očkovaniu. Išlo by o zneužitie právomocí verejného činiteľa, na čo by si už v takom prípade mala posvietiť krajská či generálna prokuratúra, myslí si doktor Bukovský.
Totalita a túžba ovládať ľudí

Bukovský sa dotkol aj Rybníčkovho výroku, v ktorom načrtol, že by neočkovaní mohli byť voči zaočkovaným znevýhodnení. "Iba politik, ktorý úplne stratil kontakt s realitou a obhajuje defekty skupinového myslenia  svojej bubliny sa môže takto verejne priznávať k túžbe ponižovať a ovládať ľudí", konštatuje doktor.

V deklarovaných cnostiach ako zdravie či zodpovednosť vidí Bukovský prvky totality, ktorú história ľudstva už zažila. Ukazuje sa patologická túžba po moci nad inými ľuďmi, povinnosť či právo robiť iných ľudí šťastnými či zdravými aj proti vôli samotných ľudí.

"Richard Rybníček týmto verejným vystúpením odkryl verejnosti svoje totalitné patokratické myslenie a predstavy o svojej moci nad inými slobodnými ľuďmi, a preto jeho a ľudí s podobným myslením a konaním, treba považovať za vážnu hrozbu pre slobodu a demokraciu v našej krajine", uzatvára video doktor Bukovský.

Ministerstvo zdravotníctva bez slova ZMAZALO svoju falošnú štatistiku
Odborníci z Ministerstva zdravotníctva si urobili hanbu na tri zimy. Sami sa usvedčili z klamstva. Dobre im tak. Najlepšie na tom celom je, že teraz si už aj tí, ktorí „nekonšpirovali“, budú klásť otázku: klamali nás odborníci teraz prvýkrát? ... Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Petra Demková