Najvyšší súd zrušil verejné zasadnutie v kauze Plačkovej a jej manžela Reného!
05 | 10 | 2021 I Denis Merva

Najvyšší súd Slovenskej Republiky zrušil verejné zasadnutie vo veci obvineného Reného Strausza a ďalších osôb obvinených v rámci kauzy zločineckej skupiny zaoberajúcej sa drogovou trestnou činnosťou. Pojednávanie bolo vytýčené na štvrtok 7. októbra. Informovala pluska.sk


„Termín verejného zasadnutia vo veci René St. a spol. je, vzhľadom na späťvzatie sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti rozhodnutiu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, zrušený," uviedla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová pre agentúru SITA.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v tomto prípade vo štvrtok 30. septembra rozhodol o vzatí do väzby šiestich osôb, ktoré sú obvinené zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ako aj z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok. Dôvodom väzby u obvinených je obava z pokračovania v trestnej činnosti, teda preventívna väzba.
Zatiaľ na slobode

Štyri osoby, medzi ktorými bola aj influencerka Zuzana P. S. a jej manžel René S., súd do väzby nevzal. Dôvodom bolo konštatovanie sudcu pre prípravné konanie o neexistencii dôkazov, ktoré by preukazovali dôvodné podozrenie, že sa títo obvinení dopustili skutku, za ktorý im bolo vznesené obvinenie. Preto v ich prípade ďalej ani neskúmal naplnenie existencie dôvodov či už útekovej, kolúznej, prípadne preventívnej väzby.

Rozhodnutie súdu bolo voči dvom osobám prepusteným zo zadržania právoplatné. Prokurátor pôvodne podal sťažnosť voči nevzatiu do väzby dvoch osôb, zvyšných šesť obvinených podalo sťažnosť proti vzatiu do väzby. O ich sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd SR neverejne.

Strhaná Plačková sa po dňoch strávených v CPZ ukázala! (VIDEO)
Zuzana Strausz Plačková sa po 4 dňoch strávených v CPZ vyjadrila na svojom instagrame. Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Denis Merva