Liekom proti covidu 19 je IMUNITA, nezabúdajme na ňu
05 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Učiteľ a športovec Michal Šebeňa na portáli zaslobodu.sk tvrdí: „Spoločnosť postupne prestáva veriť svojej prirodzenej imunite.“ Na posilňovanie imunity upozoňujú už niekoľko mesiacov odborníci, ktorí ukazujú alternatívny prístup k epidémii covid 19. A sú za to považovaní za dezolátov.  


„Prehnaná hygiena, zvýšené používanie antibiotík a nižšia expozícia potravinárskych baktérií zvyšujú pravdepodobnosť získania nepriaznivej mikrobioty náchylnej k nadmernej reakcii na inak neškodné organizmy. Obmedzená črevná mikrobiálna diverzita vedie k vyššiemu výskytu chronických zápalových stavov, ako sú zápalové ochorenia čriev alebo obezita. Ďalej, absencia styku s mikrobiálnymi antigénmi vedie k riziku vzniku astmy, alergií alebo iných precitlivených chorôb.
 Zdravý spôsob života veľmi závisí od biologickej rozmanitosti

Príroda, je teda jedným z najbohatších zdrojov mikróbov, a že znížená expozícia prírodnému prostrediu a biodiverzite môže nepriaznivo ovplyvniť našu mikrobiotu a jej imunomodulačnú kapacitu. Zdravý spôsob života veľmi závisí od biologickej rozmanitosti a hlavne dobre fungujúceho prostredia, kde zahŕňame hlavne reguláciu infekčných ochorení, vrátane zdravotníckej starostlivosti. Prírodné prostredie je tiež bohatým zdrojom rôznych látok a častíc prenášaných vzduchom,“ uvádza Šebeňa.

Prirodzená imunita je účinnejšia ako vakcíny, zistila štúdia
Nová štúdia izraelských vedcov jednoznačne preukazuje, že prirodzená imunita je účinnejšia ako vakcína. Zistenia vychádzajú z databázy spoločnosti Maccabi Healthcare Services, ktorá zahŕňa približne 2,5 milióna Izraelčanov. Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič


Zabudli sme na imunitný systém

Ľudia v súčasnosti zabudli na svoj imunitný systém, ktorý dokáže v mnohom pomôcť a dokáže prekonávať rozličné ochorenia. Dobrý imunitný systém dokáže reagovať na mnohé  prvky ohrozujúce zdravie. Pri stretnutí s niečím novým musí vedieť rozlišovať, čo je zlé a nebezpečné. Všetky procesy sú v prípade identifikácie nebezpečenstva automaticky zakódované a telo je pripravené na boj s nespočetným množstvom druhov vírusov, baktérií, plesní a dokonca aj parazitov.

V prípade ľudí, ktorí majú nevhodný životný štýl, zlú stravu, chronické ochorenia, nedostatok prírodných vitamínov, zanedbaný pohyb a pod. sú funkcie imunitného systému výrazne oslabené.

Vírusy budú s nami navždy

Problémom, ktorý dnes vznikol z hystérie z jedného z mnohých ochorení, je, že spoločnosť rezignovala na racionálne uvažovanie. Ako príklad si môžeme vziať rúška. Sú takí, ktorí  bez rúška nejdú pomaly nikam a veria, že sa vírusy stratia vďaka rôznym nezmyselným a nelogickým opatreniam. Lenže to je nemožné. Patogény tu boli prv a naďalej aj budú. Sme ich súčasť a len ony učia imunitný systém byť efektívny. Učia bunky imunity správne bojovať s budúcimi chorobami. „Ľuďom v dnešnej dobe ako keby vymenili prirodzený spôsob uvažovania, ktorý tu bol a je. Stretávame sa s vedcami, ktorí preukázateľne otáčajú zákonitosti prírody a vedy,“ píše Šebeňa.

Bukovský: Vnucujete vakcíny, ktoré vznikli pred pár mesiacmi a tvrdíte, že sú bezpečné? Ste si tým istí?
Igor Bukovský nastolil vážnu otázku. Dnes sa ukazuje, že to, čo bolo označované mesiace za hoax, je pravdou. Vírus SARS-COV-2 vznikol v laboratóriu. Čo ak sa o niekoľko ďalších mesiacov ukáže, že aj informácia o bezpečnosti vakcín, nebola správna?... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Petra Demková


Vráťme sa k viere v prírodu

Skutočné zdravie sa nebuduje iba liekmi. Sama príroda a naše telo dokáže liečiť, ak má na to správny recept. „Ľudia sa musia vrátiť do starých koľají a poznať aspoň základy biológie, kde všetky mechanizmy fyziologického fungovania imunity sú v každom človeku zakódované. Pamätajte si, že váš imunitný systém je najdokonalejší nástroj a VERTE MU,“ dodáva Šebeňa.