Facebook, Instagram a WhatsApp po dlhšom výpadku postupne začínajú fungovať
05 | 10 | 2021 I TASR

Facebook, Instagram a WhatsApp začali pred polnocou na utorok po niekoľkohodinovom výpadku obnovovať svoju prevádzku. Niektorí užívatelia však naďalej hlásia problémy. Informovala o tom agentúra AFP.


Facebook možnú príčinu výpadku bezprostredne neuviedol, avšak podľa expertov na kybernetickú bezpečnosť išlo zrejme o chybu systému na správu doménových mien počítačov a ich IP adries (tzv. DNS systém).

Väčšina používateľov sa sťažovala na pomalosť webových stránok, zlé pripájanie k serveru a nefunkčnosť aplikácií.

Facebook, Instagram, WhatsApp postihli rozsiahle výpadky
Facebook, Instagram a WhatsApp postihli v pondelok podvečer rozsiahle technické problémy. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na platformu Downdetector. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | TASR

Milióny hlásení o problémoch

Platforma Downdetector uviedla, že obdržala 10,6 milióna hlásení o problémoch so spomínanými službami od používateľov naprieč USA, Európou a Áziou, pričom problémy sa začali objavovať okolo 17.45 h SELČ. Zhruba o sedem hodín neskôr sa služby začali vracať do prevádzky.

V chybovom hlásení, ktoré sa zobrazilo používateľom pokúšajúcim sa počas výpadku pripojiť na sociálnu sieť, Facebook uviedol, že pracuje na vyriešení problému a usiluje sa o obnovenie prevádzky. "Niečo sa pokazilo. Na všetkom pracujeme a opravíme to hneď, ako to bude možné," uviedla spoločnosť v hlásení.

Televízia CNBC uviedla, že ide o najhorší výpadok Facebooku od roku 2008, kedy problémy trvali v priebehu celého dňa. V tom čase však jeho služby využívalo len zhruba 80 miliónov užívateľov.