Podľa Denisy Sakovej za cirkusom okolo paragrafu 363 je zámer posilniť Lipšicove právomoci
03 | 10 | 2021 I TASR/upravil Ivan Brožík

Opozičná poslankyňa Národnej rady SR z mimoparlamentného Hlasu-SD Denisa Saková si myslí, že zmena paragrafu 363 by vložila do rúk špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica väčšie právomoci. Informuje agentúra TA SR.


Za takouto úpravou vidí podľa agentúry mocenské boje. Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽANO) považuje takéto výroky za dezinformácie. Uviedli to v nedeľnej politickej diskusnej relácii Na telo v TV Markíza.
Malá "drobná" lož

Grendel podľa TA SR zdôraznil, že prehodnotenie paragrafu 363 sa spomínalo už v programovom vyhlásení vlád Igora Matoviča aj Eduarda Hegera (obaja OĽANO). (Pozn. red. HD. Grendelom spomínaný dokument hovorí o "preskúmaní".)
Sakovej oponentúra

Saková zasa podľa TA SR reagovala, že polícia mala rozviazané ruky už za pôsobenia Milana Lučanského na čele Policajného zboru. Tvrdí, že rovnako "rozviazané ruky" mali v tom čase aj orgány činné v trestnom konaní.
Toto nie je možné!

Obaja sa zhodli na tom, že v kauzách nemajú obvinenia stáť len na jednom kajúcnikovi. "Nie je možné, aby kajúcnik, ktorý páchal trestnú činnosť a mal dostať 25 rokov alebo doživotie, vyviazol s podmienkou a finančným trestom len preto, lebo rozpráva a obviňuje ľudí, o ktorých obvinenia úplne nie sú pravdivé," doplnila podľa správy TA SR Denisa Saková.

(Medzititulky red. HD)

Laššáková skritizovala politikov. „Tento cirkus v parlamente platíme z daní,“ pridali sa nahnevaní ľudia
Parlamentný cirkus včera opäť ukázal zábavné predstavenie našich politikov, ktorí si vôbec nič nedarovali. Bol to znovu jasný dôkaz toho, že im vlastne vôbec nejde o občana, ale o samých seba a ich egá. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik