Ďalší konflikt v koalícii? Kollár rázne odmietol reformu zdravotníctva
02 | 10 | 2021 I Ján Papuga
Boris Kollár, predseda Národnej rady Slovenskej republiky, predseda hnutia Sme rodina a výrazný člen súčasnej koalície vo svojom videu na Facebooku odmietol reformu zdravotníctva z pera ministra zdravotníctva. Považuje ju za ničivý nápad od „zeleného stola“ v Bratislave.  

Ministri hnutia na rokovaní vlády zámer reformy zdravotníctva, stratifikácie nemocníc nepodporili. Kollár tvrdí, že podľa plánovanej zmeny by sa zrušilo množstvo zdravotníckych zariadení v regiónoch. A veľa ľudí by sa nedostalo k zdravotnej starostlivosti v dostupnej vzdialenosti a v primeranom čase.
Treba počúvať hlas odborníkov

Svoje vyjadrenia dokladá skúsenosťami zo svojich ciest po regiónoch. Tam počúva prevažne nesúhlasné stanoviská lekárov a odborníkom so zámerom redukovať oddelenia a nemocnice. Podľa neho aj všetky profesijné organizácie odmietli reformu z dielne ministra Vladimíra Lengvarského nominovaného OĽaNO. Tomu ani samotný predseda hnutia Igor Matovič nedôveruje a neraz ho vystavuje kritike.
Kollár použil výraz "ničenie zdravotníctva

Kollár uznáva opodstatnenosť reformy, no naznačuje, že tá sa nesmie pripravovať bez diskusie a od zeleného stola. Hovorí dokonca o ničení zdravotníctva. „Ja po tých regiónoch chodím, ja navštívim všetky tie nemocnice a s tými ľuďmi sa budem rozprávať a až potom som ochotný podporiť akýkoľvek návrh zákona, ktorý sa bude venovať tejto reforme,“ vyhlásil.
Brusel nie je dôležitejší ako Slováci

Chápe aj to, že na reformu zdravotníctva sú viazané peniaze z fondu obnovy z Európskej únie. Odmieta však, že by mal byť bruselský záväzok dôležitejší ako racionálna realizácia zmien v zdravotníctve.

Boris Kollár zastavil pokus o tichú privatizáciu RTVS zo strany OĽaNO
"Obyčajní" sa snažia až neobyčajne intenzívne zafixovať vo verejnoprávnom priestore. A to na dlhé roky. Najnovšie si brúsili zuby na verejnoprávny telerozhlas pod značkou RTVS. A to vraj cestou "odpolitizovania" voľby generálneho riaditeľa. Túto... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Ivan Brožík