Belousovová: Priorita je NATO, nie živoriace rodiny!
01 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko ide mohutne nakupovať novú vojenskú techniku. Miliardy len tak lietajú vo vzduchu nehľadiac na skutočnosť, že Slováci sa ponárajú do stále väčšieho ekonomického bahna. Bahna zdražovania a nedostatku peňazí prakticky na všetko.


Od nového roku zdražie elektrina a plyn, ale aj teplo, a s tým porastú ceny nielen potravín, ale prakticky všetkého. Vláda pritom plače, že nemá peniaze, lebo – špajza bola prázdna. Z akej ponožky teda vytiahla obrovské miliardy na vojenskú techniku? Anna Belousovová v statuse kritizuje skutočnosť, že kým u nás nie sú peniaze na zdravotníctvo, školstvo ani rodiny s deťmi či dôchodcov, na zbrojenie, ktoré nikto z nás nepotrebuje, sa obrovské peniaze našli.
Naď nákupom vojenskej techniky tromfol aj „kapitána“ Danka

Skutočné priority podľa expolitičky Obyčajných ľudí nie sú OBYČAJNÍ ĽUDIA. „A nikdy ani neboli. Dôchodky sa idú od januára zvyšovať doslova o pár eur. Rodičovské príspevky a prídavky na deti o pár centov. Mnoho rodín na Slovensku už teraz živorí,“ vyčíta Belousovová súčasnej vlády to, čo za rok a pol čo je pri moci dokázala.

„Často počujeme pôvodný: lebo korona kríza, lebo Fico, špajza je prázdna. Drahí spoluobčania, dobrá správa je, že špajza prázdna nie je! Tá zlá správa však je, že VY - rodiny, dôchodcovia, zravotníctvo, školstvo atď.- nie ste prioritou tejto vlády. Ich prioritou je plniť príkazy NATO- t.j. USA,“ konštatuje šéfka strany Národ a Spravolivosť, podľa ktorej pani prezidentka vo svojej správe o stave spoločnosti konštatovala, že pri financovaní je armáda tá posledná. „Nie je a nikdy nebola. Pani Čaputová klamala. Ostatne nie prvý ani posledný krát,“ pridáva Belousovová.

„Najnovšie sme sľúbili NATO vybudovať do roku 2026 novú mechanizovanú brigádu. Po amerických stíhačkách F-16, ktoré nakupoval Danko, sa v armáde spúšťa ďalší obrovský biznis projekt. Ministerstvo obrany plánuje obstarať 228 kusov pásovej a kolesovej techniky za 2,071 miliardy eur!!! Naď tak tromfol aj Danka,“ vysvetľuje expolitička, podľa ktorej bolo donedávna historicky najväčším nákupom vojenskej techniky obstaranie amerických stíhačiek F-16 Block 70. Tie schválila vláda Smeru-SD a SNS ešte v lete 2018.

Rezort obrany chystá nákup ťažkej vojenskej techniky za dve miliardy!
V súvislosti s nákupom pásovej techniky a bojových obrnených vozidiel 8x8 oslovilo Ministerstvo obrany Slovenskej republiky (MO SR) so žiadosťou o ponuky až 33 krajín, informovalo na tlačovej besede MO SR. Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Kvôli čomu a komu sa tak vyzbrojujeme na zemi aj vo vzduchu?

„Ministrom obrany bol člen SNS a Danko sa často chválil, že svoje ministerstvá vlastne riadi on sám. Slovensko za stíhačky zaplatilo 1,4 miliardy eur!!! Celková cena aj s výzbrojou však dosahovala zhruba 2 miliardy eur,“ konštatuje bývalá šéfka národniarov, podľa ktorej Danka však určite v nákupoch prekoná Naď- nominant OĽANO. „Ministerstvo obrany najnovšie plánuje Ozbrojeným silám nakúpiť 152 kusov pásovej techniky za 1,739 miliardy eur. A osemkolesových obranných transportérov bude 76 kusov za 332 miliónov,“ vyratúva Belousovová ďalšiu techniku, ktorú Naď plánuje nakúpiť. Podľa nej tu vzniká logická otázka: „Kvôli čomu a komu sa tak vyzbrojujeme na zemi aj vo vzduchu na úkor potrieb vlastných občanov?! Čo sa chystá?!“



„Týždenne sa presúvajú desiatky vojenských konvojov cez územie Slovenska zo západu na východ. Chystá snáď NATO aj s pomocou Slovenska útok na Rusko?! Alebo sa ideme dať znovu zatiahnuť do nového vojenského dobrodružstva podobne ako v Afganistane?! Tak kvôli komu a čomu si budeme odŕhať od huby?“ kladie expolitička ďalšie a ďalšie otázky. „Tá hra na vojačikov nás už stála príliš veľa. Doslova a do písmena veľa mŕtvych detí a dospelých, ktorým sa nedostala adekvátna zdravotná starostlivosť, veľa biedy našich občanov! Pani politici, ak chcete, robte poskokov USA a NATO, ale za svoje!!!“ končí svoj „antimilitaristický“ status Anna Belousovová.

Má niekto dojem, že to čo sa deje na Slovensku má niečo spoločné s demokraciou? Pýta sa Belousovová
Slovo demokracia si mnohí politici, a najmä tí za morom, vykladajú po svojom. Nastolenie „demokracie“ so sebou však nie raz prináša smrť či chudobu. Teraz sa Európska únia rozhodla „investovať“ do demokracie, na čo chce dať veľký balík... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik