Taxikár Barnánik z SaS asi stratil vedomie. Nechce, aby NR SR zobrala na vedomie Žilinkovu správu
30 | 09 | 2021 I TASR
Taxikár z Toronta a právny expert SaS Alojz Baránik má asi problém s vedomím. Navrhuje, aby parlament odmietol zobrať na vedomie Žilikovu správu o činnosti prokuratúry. O vývoji v parlamente informuje TASR.

Dá sa odhlasovať, že NR SR nie je pri vedomí? Podľa Baránika asi áno. Podal v pléne pozmeňujúci návrh k uzneseniu NR SR o správe o činnosti prokuratúry v roku 2020. Nechce, aby ju parlament "vzal na vedomie", ale odmietol. Predseda NR SR Boris Kollár reagoval, že ide o porušenie koaličnej zmluvy, a preto zvolal poslanecké grémium.

Baránik svoj návrh odôvodnil tým, že správa generálneho prokurátora nedáva pravdivý obraz o stave prokuratúry a stave právneho štátu a plnení úloh s tým súvisiacich. Poslanec opakovane kritizoval šéfa Generálnej prokuratúry SR Maroša Žilinku.

Ján Drgonec: Lipšic teraz vidí šancu na svoj prestup do kresla generálneho prokurátora
"Zrazu máme verejnú diskusiu o veciach, ktorým ľudia nerozumejú, diskutujú o nich v intenciách toho, čo sa dopočujú z médií, a tie informácie sú absolútne účelové. Tu sa jednoducho už vôbec neberie zreteľ na akýkoľvek zákon. Zbytočne vám zákon... Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Petra Demková