Mazurek: Po odškodnení ľudí musí prísť zosobnenie nákladov politikom, ktorí zaviedli šialené opatrenia
30 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vládni predstavitelia síce pred voľbami sľubovali, že odsúhlasia zákon o hmotnej zodpovednosti politikov, nič z toho však nesplnili.


Jedno z prísloví hovorí, že keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú! A presne toto platí o Slovákoch, ktorým vládni politici pred voľbami sľubovali hory-doly. Lenže skutek - utek. Člen hnutia Republika a nezaradený poslanec parlamentu Milan Mazurek v statuse píše, že vláda musí zaplatiť za škody, ktoré zapríčinila. On sám je vraj za to, aby sa vládnym politikom a poslancom tieto škody zosobnili.
Mnohých vláda pripravila o život, keď si naň siahli z dôvodu zúfalej situácie

Podľa Mazureka v rámci epidemickej situácie sa vládni predstavitelia, poslanci a premotivovaní boľševickí úradníci predbiehali v snahe o rôzne formy obmedzenia ľudských práv a slobôd, ako aj slobôd v podnikaní.

„Tieto zvrátené opatrenia, ktoré nijako nepomohli v obmedzení šírenia vírusov, naopak zdevastovali ekonomiku a systém poskytovania zdravotnej starostlivosti, musíme ľuďom kompenzovať,“ konštatuje člen hnutia Republika. Dodáva, že množstvo ľudí si v tejto situácii siahlo až na dno.

„Mnohých vláda pripravila o život, keď si naň siahli z dôvodu zúfalej situácie, kam ich dohnali opatrenia. Niektorí nemali za čo platiť úvery, lízingy a zaplatiť základné náklady svojim deťom. Tento pocit bezmocnosti si vládni papaláši nevedia ani len predstaviť,“ píše Mazurek, podľa ktorého v tom istom čase však vláda:

Mazurek: Keď príde na rad s potrebou peňazí obyčajný slušný pracujúci človek, no tak mu povedia – nemáme! (VIDEO)
Súčasné Slovensko je v očiach nielen mnohých ľudí, ale najmä opozičných politikov prazvláštna krajina. Peniaze sa nachádzajú na všetko možné, lenže pre obyčajných ľudí a ich potreby sa akosi nájsť v dostatočnej miere nevedia a... Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


- darovala bankám viac ako 300 miliónov ročne,

- ručila bankám za úvery vo výške viac ako miliardu €,

- spustila očkovaciu lotériu za 100 miliónov,

- rozhodla sa nakúpiť vojenskú techniku za 2 miliardy €,

- zaplatila a stále platí viac ako miliardu za testy, na ktorých zarobili ich kamaráti,

- rozdala milióny neprispôsobivým obyvateľom,

- darovala desiatky miliónov liberálnym mimovládkam,

- rozdala si desiatky miliónov na osobných odmenách na rôznych ministerstvách a v štátnych podnikoch...

Mazurek: Je čas zobudiť sa a prestať už snívať. O vírus tu vôbec nejde!
Vakcína proti koronavírusu mala byť zdravie, mala byť dokonca akousi spásou. Nie však ani jedno, ani druhé. Ako prví to začali spoznávať Izraelčania, ktorí sú najzaočkovanejším štátom na celom svete. Lenže... Oni už nepotrebujú dve dávky, ale aj... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Odškodňovací zákon síce politici ľuďom sľubovali, no nikdy nepriniesli

Výpočet plytvania a zadlžovania zo strany vládnych amatérov by mohol podľa Mazureka pokračovať prakticky donekonečna. „Na pomoc malým živnostníkom a slovenským podnikateľom však neostalo. Preto sme navrhli odškodňovací zákon, ktorý ľuďom síce sľubovali, no nikdy nepriniesli. Náš zákon by pomohol iba slovenským podnikateľom, a len malým a stredným firmám s obratom do 1 milióna a do 50 zamestnancov, ktorých sa opatrenia tejto vlády dokázateľne dotkli,“ vysvetľuje republikán a dodáva, že pomoc, o ktorú by mohli žiadať, by sa členila nasledovne:

- Fyzické a právnické osoby s obratom v roku 2019 do 49 790 eur, by mohli žiadať o 5000 eur,

- Fyzické a právnické osoby s obratom v roku 2019 od 49 790 eur, do 100 000 eur, by mohli žiadať o 4000 eur,

- Fyzické a právnické osoby s obratom v roku 2019 od 100 000 eur, do 1 000 000 eur, by mohli žiadať o 4 % zo svojich tržieb.



„Po odškodnení ľudí musí prísť zosobnenie nákladov, na to vyčlenených od vládnych predstaviteľov a úradníkov, ktorí tieto šialené kroky prijali. Preto sme v minulosti navrhovali zákon o hmotnej a trestnoprávnej zodpovednosti politikov a vysokých štátnych úradníkov,“ konštatuje Milan Mazurek.

Na samý záver píše: „Náš návrh bohužiaľ neprešiel, pretože koalícia z princípu nepodporuje dobré zákony opozície. Zákony, ktoré sami prijať nedokážu, pretože devastácia Slovenska je ich skutočným politickým programom.“

Mazurek burcuje: Venujme všetku energiu zvrhnutiu tejto vlády!
Poslanec hnutia Republika Milan Mazurek vyzýva k národnej jednote v boji proti súčasnej vláde. Kontroly pri vstupe do reštaurácií považuje za fašistické a nabáda ľudí, aby bojkotovali všetky firmy, ktoré chcú ľudí segregovať. Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik