Koalíciu nezaujíma otrasný stav zdravotníctva. Tarabovi a spol. neodsúhlasili program schôdze
29 | 09 | 2021 I TASR
Koalíciu nezaujíma otrasný stav slovenského zdravotníctva. Vládni poslanci totiž neodsúhlasili program schôdze zvolanej na podnet opozičných poslancov okolo Tomáša Tarabu, informuje TASR.

Poslanci nebudú rokovať na mimoriadnej schôdzi Národnej rady SR o stave slovenského zdravotníctva. Neschválili program stredajšieho rokovania. Schôdzu iniciovali nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu.

Opodstatnenosť mimoriadnej schôdze odôvodnil Taraba hroziacim kolapsom slovenského zdravotníctva a neschopnosťou ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského pri návrhoch riešení, ako kolapsu predísť.

Poukázal pritom na nárast výpovedí zdravotníkov, čo podľa neho už dnes paralyzuje viaceré nemocnice a v kombinácii s prečerpanými nadčasmi u zostávajúcej časti zdravotníckych pracovníkov to vytvára nezákonné a neľudské pracovné prostredie, čo tiež ohrozuje pacientov. V návrhu na zvolanie mimoriadnej schôdze kritizoval aj očkovacie kampane zamerané na deti.

Návrh na iniciovanie mimoriadnej schôdze podporili aj poslanci Smeru-SD.

Súboj dvoch najsilnejších opozičných strán bude na jeseň. Pôjde o súboj titanov?
Politológ Jozef Lenč a riaditeľ prieskumnej agentúry AKO Václava Hřícha v relácii televízie TA3 zhodnotili výsledky nedávneho prieskumu a zhodli sa. Jeseň podľa nich bude o súboji Petra Pellegriniho a Roberta Fica. Lídrov strany Hlas a Smer. Pôjde... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová