Hanba: Mikasovi zamestnanci chodia po úrade bez rúšok, malé deti ich však v škole mať musia! (VIDEO)
29 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Množstvo rodičov nesúhlasí, aby boli ich deti nútené nosiť rúška. Bojujú za to, aby sa toto nezmyselné nariadenie, ktoré ohrozuje zdravý vývoj dieťaťa, zrušilo.


Nahnevaní rodičia sa chceli pred asi dvomi týždňami stretnúť s hlavným hygienikom Jánom Mikasom, no on sa pred nimi zbabelo zamkol. Tentokrát priniesli na Úrad verejného zdravotníctva memorandum, opäť však mali problém odovzdať ho nejakej kompetentnej osobe. A nielen to. Čo videli a zažili na úrade zachytila a zverejnila vo videu Adriana Kráľová, ktorá je jednou z aktivistiek.
Rúška u žiakov sú medicínsky, psychologický a pedagogický nezmyslel!

Memorandum priniesli na Úrad verejného zdravotníctva osobne nezaradený poslanec Miroslav Heredoš spolu s Adrianou Kráľovou, Katarínou Bokovou a Radoslavom Čičalom. Žiadajú dať deťom v školách a školských zariadeniach okamžite dole rúška a očkovanie od päť rokov vyhlásiť za bezprecedentnú svojvôľu ministerstva zdravotníctva.

Na úrade mali možnosť vidieť to „covid divadlo“ a farizejstvo najvyššieho stupňa, ktoré s nami táto inštitúcia a jej šéf hrajú. Nielenže sa im dlho nedarilo zohnať nikoho kompetentného, ktorý by si od nich memorandum prevzal, pretože nikto sa k tomu nemal. Videli aj niečo oveľa zásadnejšie. „Zamestnanci ÚVZ, Trnavská cesta 166, Bratislava, nemajú na chodbách rúška alebo ich majú pod nosom,“ píše v krátkom statuse znechutene Adriana Kráľová.

Neuveriteľné: Rodičia malých detí prišli diskutovať za Mikasom, ten sa pred nimi zbabelo zamkol! (VIDEÁ)
Ján Mikas mal v práci „vzácnu“ návštevu, no zachoval sa vraj ako zbabelec. Zástupcov rodičov, ktorými boli dvaja poslanci parlamentu, k sebe radšej vôbec nepustil. Nedozvedel sa tak, o čom s nim chceli diskutovať. Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Slovenské deti trávia čas osem hodín v rúškach na školách za výdatného buzerovania osobami (učiteľmi), ktoré nemajú absolútne žiadny právny status túto pomôcku vynucovať, kontrolovať a zasahovať tak do integrity a dôstojnosti ľudskej bytosti/chránenej osoby (dieťaťa). Tie, ktoré chodia do družiny, majú tieto pomôcky na tvárach takmer celý deň,“ dodáva Kráľová.

„Rúška u žiakov sú medicínsky, psychologický a pedagogický nezmyslel! Nenosia ich ani na Mikasovom úrade, pretože žiadny človek v tom nevie dýchať, iba si to namýšľa. Dusiť deti je v rozpore školského zákona, ktorý zdôrazňuje potrebu naplnenia fyziologických potrieb žiakov,“ konštatuje na záver statusu Adriana Kráľová.

Deťom rúškami likvidujeme imunitný systém
„Ordinácie detských praktických lekárov sú po dvoch týždňoch od začiatku školského roku preplnené deťmi, ktoré majú respiračné infekcie,“ informuje český portál zivotvcesku.cz. Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Ján Papuga

Na skupinku zástupcov rodičov, ktorá „vtrhla“ na úrad, zavolali políciu

„Nevieme sa dlhé minúty domôcť akéhokoľvek štátneho úradníka, nieto ešte Jána Mikasa, aby bol oboznámený so žiadosťami rodičov. Rodičia žiadajú dať u detí dole rúška, no tu to nechce nikto vziať do ruky,“ hovorí vo videu Miroslav Heredoš. „Pýtame sa aj na to, z akého dôvodu sa pohybujú po úrade zamestnanci bez rúška a naše deti sa vyučujú osem hodín denne v rúšku, pričom nemôžu dýchať. Zákon hovorí jasne, že školy a školské zariadenia majú dbať na základné fyziologické potreby detí. Nedbajú,“ konštatuje Heredoš. Opäť poukazuje na to, že niektorí zamestnanci úradu chodia bez rúška.

Neuveriteľné príbehy zo školy, kde nútia deti nosiť rúška. „Tuto mi zastala hlava,“ priznáva Štubniak (VIDEO)
Príkaz, aby deti na školách nosili rúško považujú mnohí pediatri za zvrátené, absolútne nepotrebné, ba dokonca zdraviu škodlivé. Napriek tomu si to mnohí učitelia či riaditelia doslova vynucujú. Čítať ďalej
23 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Dostať sa na úrad bolo takmer nemožné, pretože skupinka desiatich aktivistov a zástupcov rodičov, ktorá Memorandum priniesla, nemala na tvárach rúška. Nastala teda ťahanica, pretože rúška nemali ani niektorí zamestnanci. „Pani Jankechová nám oznámila, že ak nebudeme mať prekryté horné dýchacie cesty, nebude sa s nami rozprávať a položila telefón,“ oznámil výsledok „jednania“ Heredoš. „Uvedomujeme si, občania, kde žijeme?“ pýta sa Herdoš.



Zástupcovia sa napokon aj napriek nesúhlasu hovorkyne úradu dostali do podateľne všetci bez rúšok na tvári. Zaujímavý bol aj záver celej akcie, keď na skupinku, ktorá „vtrhla“ na úrad, zavolali políciu. Vraj za porušovanie verejného poriadku.

„Úrad na nás zavolal políciu, pretože sa jej nepáčila naša aktivita, ktorá zastupuje 60 tisíc nespokojných a nahnevaných rodičov. Polícia nás legitimovala a ja som podal verejný podnet, že zamestnanci ÚVZ chodia po chodbách bez rúška, čím vlastne vedome porušujú vlastné nariadenia,“ hovorí na záver videa Miroslav Heredoš.

TOTO Mikas určite nečakal. Neuveríte, aký „voňavý darček“ dostal od kotlebovcov (VIDEO)
Stojí to celé za ho*no. Povedali si zrejme kotlebovci, ktorí sa rozhodli vysypať priamo pred vchod do Úradu verejného zdravotníctva za malú vlečku hnoja. Vraj aj za to stoja vyhlášky šéfa tohto úradu. Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik