Fico odmietol účasť v relácii manipulátora Závodského z Expresu
29 | 09 | 2021 I Ján Papuga
Fico odmietol účasť v relácii manipulátora Braňa Závodského z Rádia Expres.

Róbert Fico dnes dostal pozvanie do Rádia Expres do politickej relácie s moderátorom Braňom Závodským. Pozvanie odmietol. Žiada ospravedlnenie moderátora za to, že vo včerajšej relácii išlo o ohováranie strany Smer a zásah do jeho osobnej integrity. Predseda Fico to uviedol vo svojom videu na YouTube. Príspevok nazval Osobná integrita mi nedovoľuje ignorovať neopodstatnené útoky, a preto som sa dnes rozhodol takto.


Odvoláva sa na utorkovú reláciu, ktorej hosťami boli konšpirátor a ďalší manupulátor Martin Šimečka z Denníka N a politológ Jozef Lenč. Obaja sú podľa Fica zaujatými kritikmi Smeru. Témou relácie mala byť prezidentkina správa o stave Slovenskej republiky, v ktorej sa Zuzana Čaputová postavila na stranu vládnej koalície. Odignorovala zodpovednosť súčasnej vlády za stav štátu.

Čaputovú začína národ nenávidieť, ale vraj za to môže Fico
28 | 09 | 2021 | Peter Sulek

Namiesto analýz kritika Smeru

Prezidentkin prejav vyvolal vlnu útokov voči opozícii, do ktorej sa zapojil aj Závodský so svojimi hosťami. Fica prekvapilo, koľko času venovali strane Smer a jeho osobe, čo netlmil ani moderátor, ktorý by sa mal snažiť o vyváženosť. „Namiesto toho, aby všetci traja aktéri diskusie pripustili rozklad štátu a nedôveru spoločnosti v schopnosti vládnej koalície, spoločne vytvárali obraz Smeru - SD ako obraz ohrozenia demokracie,“ uviedol Fico.

Vôbec nebrali do úvahy masívnu nedôveru občanov vo vládu. Bez oponentúry obvinili Smer z toho, že rozvracajú inštitúcie, čo sú trestnoprávne obvinenia. Tvrdili, že predstavitelia tejto strany sa boja strachu zo zatvorenia, a preto tak konajú. Fico razantne odmieta ich tvrdenie, že jeho strana napodobňuje kampane z 30. rokov, teda to, že účastníci relácie ich konanie pripodobnili k nacistickej propagande.
Požaduje ospravedlnenie, podnikne právne kroky

Na základe prístupu moderátora požaduje Fico ospravedlnenie a podnikne aj príslušné právne kroky. Z masívnych útokov proti Smeru vyplýva, že koalícia má strach, dodáva Fico. Smer bude naďalej zvolávať mimoriadne schôdze, podávať legislatívne opatrenia a zvolávať zhromaždenia, čo je legitímnou úlohou opozície v štandardnej demokracii.

Slovensko povstaň! Ďalší protest bude 1.10.2021 pred Národnou radou od 9:00
Slováci už majú plné zuby vecí týkajúcich sa očkovania proti COVID-19 a vecí s ním súvisiacich. Síce ich na protesty chodí stále málo, nespokojnosť je ale i tak veľká. Organizátori preto s nádejou vyzývajú ľudí aby prišli na protesty a vyjadrili... Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik