Sabaka sa priznal, že dostal sponzorské. Jeho vysvetlenie bolo trápne a potom úplne zmizlo
28 | 09 | 2021 I Petra Demková

MUDr. Sabaka, veľký propagátor očkovania, znervóznel. Niekto totiž vysnoril, že dostal sponzorský dar od spoločnosti Tipos. V skratke povedané – od štátu. Na sociálnej sieti okamžite vyrukoval s obhajobou. Z nejakého neznámeho dôvodu však jeho príspevok dva dni od zverejnenia zmizol.



Lekár Sabaka znervóznel

Peter Sabaka k svojmu obhajujúcemu príspevku pripojil aj screenshoty článku, ktorý o ňom a sponzorskom dare vyšiel na portáli Iné noviny. Práve tam sa o jeho peknom sponzorskom dare písalo.

Áno, toto samozrejme znervózňujúce je. Pretože keď verejnosť nedôveruje vedcom a niektorým lekárom, ktorí až absurdne nekriticky propagujú očkovanie a potom sa ukáže, že mnohí z nich poberajú kadejaké sponzorské dary, či už od farmaceutických spoločností alebo od štátu, ktorý masívne očkovanie tlačí, toto skutočne znepokojujúce je.

Väčšina prichytených potom samozrejme tvrdí, že ich propagácia očkovania absolútne s darom nesúvisí a promo očkovaniu robia len a len z presvedčenia.

Ďalší trapas očkovacej lotérie! Výherci sa pýtajú, kde sú ich peniaze
Jeden trapas strieda druhý! Snáď neexistuje doposiaľ televízna relácia, ktorá by v trapných situáciách, nedorozumeniach, či technických problémoch a nedotiahnutých veciach tromfla Matovičovu očkovaciu lotériu. Najnovšie sa sťažujú výhercovia.... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Príspevok pána doktora. Bez urážok by to nešlo

Samozrejme, ani MUDr. Sabaka nie je z odhalenia nadšený a to dal aj patrične najavo na svojom facebookovom profile. Začína, ako inak, urážkou. Napísal:

„Dezol médiá

Áno, dostali sme sponzorský dar od firmy Tipos na účely podporenia starostlivosti o pacienta s COVID-19 a v zmysle zmluvy s Tipos sme ich použili na tento účel. Všetko sme vyúčtovali a marketingové oddelenie firmy Tipos tieto výdavky schválilo. Od zakúpeného materiálu máme faktúry a disponujeme aj výpismi z účtu preukazujúce platby. Ako prílohu pridávam sumár výdavkov a ak má niekto záujem, má možnosť si k nám prísť skontrolovať faktúry a výpisy z účtu.

Záver... Iné noviny (zase) sprosto ohovárajú,“ uzavrel Sabaka.

Screenshot - Sabaka
Screenshot -z profilu Petra Sabaku. Zdroj: FB profil P. Sabaku

Status Sabaka zmazal

Zaujímavé je, že svoj príspevok po dni a pol zmazal a neostalo po ňom ani stopy. Našťastie existujú screenshoty. Druhou zaujímavosťou je, že pán Sabaka si upravil súkromie na sociálnej sieti, podobne ako mnohí iní propagátori očkovania tak, aby im nikto, koho nemajú medzi priateľmi, nemohol nič komentovať a tak sa pýšia jednoliato pozitívnymi komentármi. Tak to bolo aj v prípade tohto príspevku. Ak vás „neodobrí“ pán Sabaka, možnosť niečo mu verejne napísať by ste hľadali len ťažko.

Časy sú zlé a cenzúra v týchto pohnutých časoch nutná. Však, pán doktor.

Očkovanie druhých dávok vakcíny AstraZeneca sa končí začiatkom októbra
Očkovanie druhých dávok vakcíny Vaxzevria (pôvodne AstraZeneca) sa končí začiatkom októbra. Posledný termín, keď bude možné aplikovať druhú dávku, je 6. október. Upozorňuje na to Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, ktoré v spolupráci s vakcinačnými... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | TASR