Putin si užíval na dovolenke v sibírskej divočine (VIDEO)
28 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Vladimir Putin si vzal začiatkom tohto mesiaca niekoľko dní voľna na súkromnú dovolenku v sibírskej divočine, oznámil v nedeľu Kremeľ s tým, že miestna divá zver nie je pre ruského prezidenta bezprostrednou hrozbou, informuje portál RT.


Putina sprevádzali minister obrany Sergej Šojgu a Gennadij Kiselev, riaditeľ dozorného tímu v prírodnej rezervácii Sajano-Šušenski, ktorú navštívili. Zariadenie s rozlohou 964 620 akrov je relatívne blízko ruských hraníc s Mongolskom.

Traja muži trávili čas turistikou, jazdou na terénnej štvorkolke a rybolovom z člna. Zábery ukazujú vzrušeného Putina, ktorý hovorí o tom, ako ich vozidlo „takmer vrazilo“ do stáda jeleňov, ktorí nie sú zvyknutí na ľudí v ich teritóriu.

"Boli takí rýchli!" A ako skákali! Mali by byť na olympiáde. Neboli by sme si rovní,“ okomentoval situáciu s jeleňmi prezident.



Skupina strávila noc v stanoch. Putin dokonca zahrial svoj dočasný prístrešok niečím, čo vyzeralo ako  skladací  elektrický ohrievač.

Výskumník voľne žijúcich živočíchov využil príležitosť a informoval prezidenta o tom, ako napredujú programy ochrany, ktoré realizuje. Vedci sa pokúšajú zvýšiť populáciu leopardov snežných v rezervácii Sajano-Šušenski. Putin má veľmi rád veľké mačky a podporuje úsilie o ich zachovanie.

Výlet vyvolal humorné obavy o bezpečnosť ruského vedenia, pretože troch mužov výskumník priviedol k medvediemu brlohu. V rezervácii žije odhadom 200 medveďov, takže Putinovho tlačového tajomníka sa médiá prirodzene pýtali, aké opatrenia boli prijaté, ak by došlo k útoku.

Dmitrij Peskov ubezpečil novinárov, že prezidentovu osobnú bezpečnosť „dôsledne zabezpečujú tí, ktorí to majú za úlohu“.

Na ostrov Lampedusa dorazilo na lodiach vyše 600 migrantov
Viac ako 500 migrantov dorazilo v pondelok večer na starej rybárskej lodi k talianskemu ostrovu Lampedusa. Informovala o tom agentúra ANSA. Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | TASR