Po zrážke s kamiónom prišiel na Gemeri o život vodič z Poľska
28 | 09 | 2021 I TASR

Pri tragickej nehode na ceste I/16 neďaleko obce Gemerská Panica v okrese Rožňava zomrel v pondelok (27. 9.) večer 37-ročný občan Poľska. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, muž po čelnej zrážke s kamiónom utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.


"Podľa doterajších zistení polície viedol 37-ročný vodič, v smere od Rožňavy na Rimavskú Sobotu, motorové vozidlo značky Renault Trafic. Za doposiaľ presne nezistených okolností prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde v tom čase oproti prichádzalo nákladné vozidlo značky Scania, ktoré viedol 41-ročný Rožňavčan, následkom čoho došlo k ich vzájomnej čelnej zrážke," priblížila Mésarová.

Zlá správa pre Slovensko: Pre rast cien energií hrozí zastavenie výroby chleba a pečiva!
Situácia na Slovensku je zlá, no zrejme bude ešte horšie. Ako zvyknú našinci hovoriť: „Dobre už bolo“. A naozaj, pravdepodobne dobre už bolo, pretože avizovaná vlna zdražovaní, najmä cien energií, aká sa na Slovákov chystá, tu už dávno nebola. Ak... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


U vodiča kamióna polícia požitie alkoholu nezistila, v prípade nebohého vodiča bude táto skutočnosť zisťovaná pri pitve. Škody pri dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala i uzavretie cesty I/16 a odklonenie dopravy, predbežne vyčíslili na 54.000 eur.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave v tejto súvislosti už začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina nehody i miera zavinenia jej účastníkov a ďalšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.