Kohúti v štvorkoalícii sa častujú vyhrážkami a využíva to Fico, myslí si Remišová
28 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Z toho, čo sa tu deje ťaží predovšetkým Fico! Líderka strany Za ľudí, ktorá sa už dlhšiu dobu zmieta v problémoch, Veronika Remišová sa v diskusnej relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo vyjadrila ku Kollárovým vyhrážkam odchodom z koalície i Ficovmu vzostupu obľúbenosti u voličov.



Bábkoherečka

Remišová prežíva ťažké obdobie. Rozpadol sa jej poslanecký klub Za ľudí a šéf parlamentu Boris Kollár sa jej vysmial za vzdelanie a odporučil jej, aby sa nevyjadrovala k právnym a bezpečnostným veciam, píše portál ereport.sk.

Z toho, že ju koaličný partner nazval bábkoherečkou si nič nerobí. „Vždy, keď sa na mňa niekto hnevá a niečo mu na mne prekáža, tak vyjde s týmto. K tomu je zbytočné sa vyjadrovať, ja si za svojimi štúdiami na Sorbonne stojím,“ povedala ministerka.
Smeru rastú preferencie

Kollárove reči zrejme neberie vážne ani v prípade, keď sa vyhráža odchodom z koalície. „Ja si nemyslím, že Boris Kollár bude odchádzať z koalície,“ vyhlásila Remišová. „Ale na takú celospoločenskú atmosféru a náladu to má veľmi negatívny vplyv a využíva to v prvom rade Robert Fico,“ poukázala na fakt, že opozičnej strane Smer-SD rastú preferencie.

Prezidentka Čaputová v správe o stave republiky zavádzala a klamala! Tvrdí Chmelár
Prejav prezidentky Zuzany Čaputovej pred poslancami parlamentu o stave republiky sledovali nielen politici, ale aj expolitici či rozliční analytici. A medzi nimi aj historik, politický a mediálny analytik Eduard Chmelár. Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Voči Ficovi a jeho stretnutiu s prezidentkou a vlastne voči celej opozícii má Remišová viaceré výhrady. „Tá rétorika aj opozície je neprijateľná. To, akým spôsobom sa vyjadrujú k vyšetrovateľom, ktorí po dlhých rokoch vyšetrujú tú najťažšiu korupciu, je absolútne neprijateľné. Ani neviem, či stretnutie s Robertom Ficom k tejto téme má nejaký význam, pretože rétoriku Roberta Fica počujeme v každej jednej televíznej relácii,“ myslí si vicepremiérka.
Funkciu ministerky spravodlivosti prenecháva

Svoje si povedala aj na predsedu SaS Richarda Sulíka, ktorého strana prijala k sebe do klubu časť poslancov Za ľudí, ako aj ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. „Máme za sebou päť mesiacov naťahovačiek v strane kvôli ambícii pani Kolíkovej byť predsedníčkou strany," uviedla Remišová.

Dodala, že funkciu ministerky spravodlivosti prenecháva a to už bude problémom Richarda Sulíka. "A v tom mu držím palce.“ Naznačila, že ministerstvo spravodlivosti zrejme prenechá SaS, hoci podľa koaličnej dohody patrí strane Za ľudí.

Správu prezidentky hodnotili politici rozdielne. Tí koaliční ju chválili, opozícia ju skritizovala
Prezidentka Zuzana Čaputová dnes predstúpila pred našich zákonodarcov aby im predniesla správu o stave republiky tak, ako ju vníma ona. Prirodzene, jej slová mali na poslancov rozličný efekt. A to podľa toto či bolo koaliční, alebo... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik