Právnik Géci: Nemôže nikto povedať, že choď sa dať očkovať, lebo ja ťa vyhodím z roboty (VIDEO)
27 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slováci sa stále búria proti očkovaniu, testovaniu aj noseniu rúšok. Stále preto, lebo vláda si v otázke koronavírusu ide svoje. Neexistuje pre ňu totiž nič iné iba očkovanie, nemocnica alebo smrť. Na liečenie si nikto ani len nespomenie.


Koronavírus straší vo svete už takmer dva roky a za ten čas mu podľahlo už viac ako 4,5 milióna ľudí. Najväčšou zbraňou proti nemu mala byť vakcína, no ako sa ukazuje, nieje. Aj preto sa proti nej ľudia búria a odmietajú ju. V boji s vládnou mašinériou a jej často protizákonnými nariadeniami sa Slováci často obracajú na právnikov. Jeden z nich, Marek Géci, vo videu pri debate so svojím straníckym kolegom a poslancom parlamentu Tomášom Tarabom isté veci vysvetľuje.
Dnes tu stojíme pred takou totalitou, že uniká podstata toho štátu

„Ľudia absolútne odmietajú testovanie a rúška,“ šokuje v úvode právnik Géci, podľa ktorého očkovanie už vnímajú tak, že ich vláda nemôže obmedzovať. „Jedna pani mi písala, že zajtra syn ide do práce kde mu dali podmienku, že sa musí povinne očkovať. No tak to neexistuje, k tomu ho nemôže nikto nútiť, lebo to je trestný čin nátlaku,“ konštatuje právnik smerom k príbehu, o ktorom hovoril a dodáva:

JUDr. Géci radí, ako riešiť neutíchajúce protiprávne situácie
JUDr. Marek Géci sa dlhodobo venuje markantným porušovaniam práv v súvislosti s protipandemickými opatreniami. Včera zverejnil na svojom facebookovom profile vyše hodinové video, ktorým chce pomôcť ľuďom, čo v súlade s Ústavou i medzinárodným... Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Ján Papuga


„Nemôže nikto povedať, že poď sa dať očkovať, lebo ja ťa vyhodím z roboty. Keď to urobí, porušuje práva toho zamestnanca, ktoré sú, podľa súčasnej legislatívy, na jeho strane.“ Géci vo videu pochválil aj právnika Ivana Syrového, ktorý sa v jednej televíznej relácii vyslovil na margo toho, že ľudia u nás majú problém s testami a očkovaním, respektíve či zamestnávateľ môže prinútiť zamestnanca aby priniesol test, alebo očkovací preukaz.

Právnik Géci vypracoval dokumenty, ktoré „tým druhým, zlým“ pomôžu v bežnom živote
Slovensko je rozdelené na dva tábory. Zaočkovaných a tých druhých. A práve „tým druhý“ hádže vláda na každom kroku polená pod nohy. Ako z toho von nie je pre mnohých ľahké pochopiť, a tak prichádza na pomoc právnik Marek... Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


„No a on povedal, že dnešná právna legislatíva to neumožňuje a nevie si to predstaviť, že by si to zamestnávateľ nejakým spôsobom vynucoval,“ uviedol Marek Géci. Podľa Tomáša Tarabu bude pred budúcou vládou ako prvý krok stáť zrušenie všetkých týchto súčasných právnych anomálií. „Bude potrebné vrátiť život ľuďom do normálu. Dnes nejdú ľudia na námestia že zabili nejakého novinára, alebo že tu nefunguje ekonomika, že sa tu rozvracajú štátne financie, ale dnes idú ľudia do ulíc lebo nechcú rúško, chcú ísť do práce a nechcú aby ich niekto očkoval.



Dnes tu stojíme pred takou totalitou, že uniká podstata toho štátu, ktorý by sa mal starať o to, aby mali ľudia prácu či vyššie mzdy, aby deti mali kvalitný život na rozvoj, tak miesto toho sa tu porušujú bežné práva občanov,“ hovorí v závere videa právnik Marek Géci.

Právnik Géci opäť radí ako postupovať, keď vás odmietnu pustiť na pracovisko, alebo do inej prevádzky
Podpredseda strany Život NS JUDr. Marek Géci poskytol na Facebooku svoje právne pohľady a rady, ako postupovať pri porušovaní občianskych a ľudských práv Mikasovými nariadeniami a vládnymi opatreniami Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej Stefik