Z vraždy troch detí v Záhrebe je podozrivý 56-ročný Rakúšan
25 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Chorvátska polícia v sobotu informovala, že z vraždy troch malých detí v hlavnom meste Záhreb je podozrivý 56-ročný rakúsky občan. Podľa miestnych médií ide o ich vlastného otca, píše agentúra AP.


Polícia predtým uviedla, že jej príslušníci našli telá detí a muža v zlom zdravotnom stave v byte v záhrebskej štvrti Mlinovi okolo 02.00 h ráno po tom, ako niekto nahlásil pokus o samovraždu. Podľa polície boli deti usmrtené a dospelú osobu previezli do miestnej nemocnice.

Podľa chorvátskeho spravodajského serveru index.hr polícia našla na byte usmrtené sedemročné dvojčatá (chlapca a dievča) a ich štvorročného brata.

Vražda šokovala Chorvátsko a vyvolala otázky o potenciálnom predchádzaní domáceho násilia.

Miestna sociálna pracovníčka Margareta Maderičová pre televíziu HRT uviedla, že rodičia detí sa v roku 2018 rozviedli a dohodli sa na spoločnej starostlivosti o deti.

Podľa tamojších médií muž na Facebooku zverejnil príspevok, v ktorom uviedol, že už nemôže pokračovať ďalej z dôvodu finančných a emocionálnych problémov. Médiá ďalej uviedli, že muž je finančným expertom a deti trávili s otcom víkend.

Merkelová nebude po konci svojej vlády chýbať viac ako polovici Nemcov, ukazuje prieskum
25 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR