Svedok v prípade Chovanca nie je odrazu z dôvodu rôznych prekážok na zozname svedkov
25 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Roman Behúl je občan, ktorý bol v lietadle spolu s Jozefom Chovancom, ktorý umrel po zásahu polície na letisku v Belgicku. Behúl chce vypovedať a zúčastniť sa aj na blížiacej rekonštrukcii prípadu. Existujú však prekážky, ktoré mu to znemožňujú. Prehovoril o tom na tlačovej konferencii. "Rekonštrukcia prípadu sa má konať začiatkom budúceho týždňa," informuje portál TVNoviny.sk.


Podľa jeho slov, jeho výpoveď môže mať význam. Svedok tvrdí, že videl, ako Chovanca odvádzali z lietadla. A nesúhlasí s verziou, že kládol aktívny odpor. "Behúl tvrdí, že Chovanec vyzeral v lietadle dezorientovane, nereagoval ani nekládol odpor. Zdalo sa mu čudné, že ho vyviedli z lietadla, pretože nedokázal ukázať letenku," píše portál TvNoviny.

Obrie továrne Billa Gatesa na mRNA vakcíny. Má aj typy pre vlády, ako zvýšiť zaočkovanosť
23 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Behúlovi nebolo možné vziať si so sebou sprievod

Chovanec zomrel vo februári 2018 na letisku v Belgicku. Belgické média informovali, že sa na palube lietadla správal násilne, sotil do letušky, lebo si nemohol sadnúť na ním zvolené sedadlo. "Kapitán lietadla odmietol vzlietnuť, kým nezasiahla privolaná letisková polícia," píšu TVNoviny.sk. "Z videozáznamu, ktorý bol zverejnený neskôr, ale vidieť, ako policajti na Chovancovi vyše štvrťhodiny kľačali a jedna z policajtiek hajlovala, zatiaľ čo jej kolegovia sa tomu smiali," pripomína portál TVNoviny.
Behúl ako svedok už nie je na zozname

Behúl, ako svedok dostal pozvanie na rekonštrukciu prípadu na jar, ale ako píše portál TVNoviny.sk, nebolo mu umožnené vziať si so sebou sprievod. "Nebolo možné sa dožiadať žiadnej odpovede, či som na zozname, či si mám pripraviť čas na rekonštrukciu," povedal. Podľa informácií z TV Noviny.sk urobil všetko preto, aby jeho svedectvo bolo zaznamenané. Poslal výpoveď sudkyni, odpoveď nedostal. Behúl dokonca nie je ani na zozname svedkov, ktorí majú vypovedať počas rekonštrukcie. Táto informácia, ako píše portál TVNoviny.sk je zarážajúca.

Čarnogurský odkazuje idiotským rusobijcom, že Slováci zmýšľajú inak - zvoláva manifestáciu
Niekdajší predseda vlády SR Ján Čarnogurský s nevôľou vníma v slovenský politických kruhoch tak módnu "rusofóbiu". Apeluje na rozum a pripomína, že Rusko je pre nás dôležitý partner. "Priatelia Ruska na Slovensku! Príďte to všetko vyjadriť 2.... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Ivan Brožík