Rúška budú čoskoro povinnou výbavou autolekárničiek, píše nemecký denník
25 | 09 | 2021 I

Ochranné rúška sa zrejme v Nemecku stanú povinnou výbavou osobných i nákladných áut a autobusov. Ako píše v sobotňajšom vydaní denník Rheinische Post, šoféri budú musieť mať v autolekárničkách dve rúška aj po pandémii nového koronavírusu. Tieto informácie potvrdila i hovorkyňa ministerstva dopravy.


Toto pravidlo sa má podľa plánu presadiť pri najbližšej zmene nariadení týkajúcich sa cestnej premávky - predbežne by sa tak malo stať budúci rok. Šoféri, ktorí si predpísané vybavenie autolekárničky nedoplnia rúškami, tak budú čeliť udeleniu pokuty. V súčasnosti je sankcia za neúplné vybavenie lekárničky päť eur.

V Nemecku pribudlo za uplynulých 24 hodín 7211 nových prípadov nákazy covidom a 62 súvisiacich úmrtí, vyplýva zo sobotňajších údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI). Sedemdňová incidencia nákazy na 100.000 obyvateľov už zhruba dva týždne klesá a momentálne je na hodnote 60,6. Kompletne zaočkovaných je v Nemecku podľa údajov ministerstva zdravotníctva takmer 64 percent ľudí.

Kolumbijské úrady zhabali zásielku obsahujúcu takmer 3500 žraločích plutiev
Kolumbijské úrady skonfiškovali zásielku obsahujúcu 3493 žraločích plutiev, ktoré mali byť z letiska v Bogote ilegálne prepravené do Hongkongu. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters. Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR