PSN o povinnom očkovaní vojakov: Vojak nie je poddaný ministra Naďa!
24 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Predsedníctvo politickej strany Práca slovenského národa (PSN) odkazuje ministrovi obrany jasné stanovisko. Vojak nie je poddaný ani sluha či najatý žoldnier viazaný peniazmi na ministra Naďa, píše portál extraplus.sk.


"Vojak sa prísahou zaviazal s nasadením svojho života brániť slobodu, nezávislosť, zvrchovanosť, územnú celistvosť Slovenskej republiky a nedotknuteľnosť jej hraníc. Politik, ktorý namiesto riešenia starých spoločenských problémov vyvoláva nové, je maniak slúžiaci zlu," vyjadrila sa strana PSN.
Vyjadrujú rozhorčenie

Mimoparlamentná strana vyjadruje hlboké pohoršenie nad stanoviskom ministra obrany Jaroslava Naďa, usilujúceho sa o pokus nanútiť vojakom Slovenskej republiky proti ich vôli očkovanie proti COVID-19 pochybného významu.

Podľa predsedníctva strany sa minister obrany "schováva, uprednostňuje zahraničné názory a stavy nad zdravie a slobodu názoru vojaka Slovenskej republiky". Zároveň pripomína, že politik, ktorý namiesto riešenia starých spoločenských problémov vyvoláva nové, je maniak slúžiaci zlu.

Niečo sa naozaj chystá. Naď už prízvukuje dôležitosť vojakov v krízovom manažmente
Ozbrojené sily (OS) SR budú aj v ďalšom náročnom pandemickom období najfunkčnejšou zložkou domáceho krízového manažmentu. Budú tiež garanciou splnenia úloh. Počas slávnostného nástupu pri príležitosti osláv Dňa Ozbrojených síl SR to v stredu... Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Vojak nie je sluha!

"Pripomíname! Vojak nie je poddaný ani sluha či najatý žoldnier viazaný peniazmi na ministra Naďa. Pripomíname! Vojak Ozbrojených síl Slovenskej republiky je občan Slovenskej republiky. Pripomíname! Vojak sa prísahou zaviazal s nasadením svojho života brániť slobodu, nezávislosť, zvrchovanosť, územnú celistvosť Slovenskej republiky a nedotknuteľnosť jej hraníc," upozorňuje strana ministra o čo vlastne v ozbrojených zložkách ide.
Výzva aj pre prezidentku

Strana sa odhodlala vyzvať Naďa, aby zverejnil, akou prísahou je vlastne viazaný. Zároveň žiada prezidentku, aby z titulu hlavného veliteľa Ozbrojených síl Slovenskej republiky chránila svojich podriadených pred kontraproduktívnou svojvôľou a neprístojnou aroganciou ministra obrany.

"Žiadame Národnú radu Slovenskej republiky, aby podľa Čl. 116 (1) brala na zodpovednosť konanie ministra obrany ohrozujúceho bezpečnosť Slovenskej republiky," uzavrela strana svoje stanovisko.

Matovičova diagnóza nad ním opäť vyhrala. V parlamente nehanebne obvinil Fica, že je vrah!
23 | 09 | 2021 | TASR