Fico: Ideme šíriť, čo sudkyňa Záleská navystrájala. Ako poškodzovala práva, vymýšľala si a zavádzala
24 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Róbert Fico na tlačovej konferencii reaguje na najaktuálnejšie politické otázky po neúspešnom odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca. Počas tlačovej konferencie spomína aj snahu belgických orgánov zamiesť prípad Chovanca pod koberec. A venuje sa aj sudkyni Pamele Záleskej, ktorá neprávoplatne odsúdila Dušana Kováčika. Podľa Fica musela mať rozsudok napísaný dopredu. Poškodzovala právo, vymýšľala si a zavádzala.


Podľa Róberta Fica z mimoriadnej schôdze na odvolanie Romana Mikulca vyplynulo predovšetkým to, že minister vnútra nemá podporu ani 76 poslancov vládnej koalície. Fico oznámil, že iba 69 poslancov koalície hlasovalo proti návrhu Smeru na vyslovenie nedôvery. V praxi to podľa neho znamená, že sa nemôže pochváliť ani nadpolovičnou podporou poslancov NR SR.

"Je zvláštne, že prakticky celý poslanecký klub Sme Rodina sa zdržal hlasovania. Ale ešte viac zvláštne je to, že neboli schopní včera reagovať na tvrdé a pravdivé obvinenia, ktoré sme vzniesli," povedal Fico.

Mikulca Smer obvinil, že je skorumpovaný, zneužíval funkciu riaditeľa vo VSS, v jeho pôsobnosti je skupina vyšetrovateľov, ktorá na jeho pokyny robila nezákonné úkony. Manipulovali, falšovali dôkazy. Podľa Fica na žiadne z obvinení Smer nedostal odpoveď.

Mikulec podľa Fica prečítal vystúpenie, ktoré mu napísal nejaký úradník. A predseda vlády Eduard Heger podľa Fica už vôbec nevedel. čo má povedať na to, aby obhájil zverstvá a zločiny, ktoré páchajú ľudia v pôsobnosti Mikulca.

Analytik Baránek: Štát môže za to, že tu potečie krv! Zbavil sa zodpovednosti a hodil ju na ľudí
Slovensko má problém nielen s nárastom počtu nakazených, ale predovšetkým s nárastom napätia v spoločnosti. Tvrdí to politický analytik Ján Baránek. To, čo vyčíta vláde, si veru za klobúk nedá! Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Zo strany koalície došlo k hrubému porušeniu ústavy a rokovacieho poriadku

"Má význam byť trpezlivý a dôsledný," uviedol Fico v súvislosti s tým, že štyrikrát museli požiadať o zvolanie schôdze na odvolávanie Mikulca, keďže z dôvodu neuznášania schopnosti a obštrukcie vládnej väčšiny sa na predchádzajúcich troch schôdzach nepodarilo rokovať.

"Včera sme sa pozabávali," povedal. "Odvahu vystúpiť nemal Matovič ani ďalší ministri. Lebo potom, čo bolo povedané, by nevedeli ako reagovať," dodal. Schôdza pre Smer podľa predsedu strany splnila účel aj napriek tomu, že bola zrušená. Odzneli podľa neho všetky dôkazy a obvinenia. Zo strany koalície došlo k hrubému porušeniu ústavu a rokovacieho poriadku, ale podľa Fica iba z toho dôvodu, že sa báli pokračovať v tejto schôdzi. Hlasovanie ukázalo, že minister nemá podporu celej vládnej koalície.
Týždeň "chlebových" tém

Tak nazval Róbert Fico nasledujúci týždeň, keď Smer zvoláva mimoriadnu schôdzu na rokovanie o cenách energií. Uviedol, že rokovať sa bude aj o očkovacej kampani. Spomenul aj vystúpenie ministra financií Igora Matoviča, ku ktorému dodal, že ukradol titul a je daňový podvodník. Matovič podľa toho, čo uviedol Fico, hovoril o tom, aby si ľudia zapamätali, či kupovať párny počet rožkov alebo nepárny. "Ten blázon, keby radšej povedal, čo idú robiť s tým, aby nešli hore cenu potravín namiesto zaokrúhľovania. Sú fakt mimo reality," dodal Fico.

Je novovzniknutá Aliancia maďarský zlepenec na slovenský spôsob?
Po zbytočných, premrhaných dvanástich rokoch maďarské politické strany počas uplynulého víkendu prepísali históriu. Aliancia, ako to oznámili, bude ideologicky rôznorodá strana. Aspoň tak sa o nej hovorilo na záverečných zhromaždeniach... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kľakáme na zápasoch, ale v prípade Chovanca nikto nehovorí, že aj na slovenských životoch záleží

Vystúpil aj poslanec Ľuboš Blaha. Ku kauze Jozefa Chovanca, ktorú vníma Smer s obrovským znepokojením. Blaha uviedol, že k rekonštrukcii prípadu nebol pozvaný kľúčový svedok. Podľa Blahu ide o zjavnú snahu zamiesť celý prípad pod koberec. Čo vníma ako škandalóznu vec a obrovskú politickú kauzu.

"Ja tu počúvam od rôznych političiek, ako nás chodia poúčať a poučujú a kryjú túto vládu. A ak sa stane niečo v Belgicku, kde sa dokonca hajluje, tak v takých chvíľach je zrazu pani ticho. Vtedy nepoučuje. Kľakáme na zápasoch, ale v prípade, ak zomrie otec dvoch detí, otec rodiny, vtedy nikto nehovorí, že aj na slovenských životoch záleží," oznámil Blaha a vyzval prezidentku Čaputovú, aby sa tým začala zaoberať. A rovnako, aby sa tým začal zaoberať aj minister zahraničných vecí Ivan Korčok.

Čarnogurský odkazuje idiotským rusobijcom, že Slováci zmýšľajú inak - zvoláva manifestáciu
Niekdajší predseda vlády SR Ján Čarnogurský s nevôľou vníma v slovenský politických kruhoch tak módnu "rusofóbiu". Apeluje na rozum a pripomína, že Rusko je pre nás dôležitý partner. "Priatelia Ruska na Slovensku! Príďte to všetko vyjadriť 2.... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Slovenská verejnosť musí vidieť čo za prasačiny a svinstá sú schopní dorobiť títo páni a dámy

Na záver adresoval Fico prosbu médiám. Týka sa prípadu Dušana Kováčika. "Ak to myslíte vážne so spravodlivými informáciami a zverejňovaním, tak zverejníte v plnom znení tlačovú konferenciu obhajcov Dušana Kovačíka," povedal Fico. "A budete vidieť, čoho sudkyňa Záleská bola schopná v monster procese, ktorý bol horší ako proces v 50. rokoch minulého storočia," dodal.

"Slovenská verejnosť musí vidieť čo za prasačiny a svinstá sú schopní dorobiť títo páni a dámy, ktorí buď sú priamo vo vláde, alebo sú to politicky angažovaní policajti, sudcovia a podobne," povedal. Podľa Fica sa to ukázalo v uznesení o štyroch vyšetrovateľoch a dodal, že čoskoro sa uvidí aj to, čoho je schopná aj špeciálna prokuratúra.

"Pokiaľ to neurobíte vy, tak to budeme robiť my. Vypočujte si tú tlačovú informáciu. Rovnováha neexistuje. Ideme šíriť, čo sudkyňa navystrájala. Ako poškodzovala práva, ako si vymýšľala a zavádzala. Rozsudok musela mať napísaný dopredu. Nemohla to napísať počas víkendu. Išla s tým, že presne vedela, aký rozsudok bude dávať, lebo toto bola jej politická úloha. Aby mohol Matovič kričať, že toto je tá spravodlivosť, po ktorej sme volali, a takto to bude na Slovensku fungovať," dodal Fico.

Matovičov transparent potvrdil krízu práva i charakter koalície
24 | 09 | 2021 | Ján Papuga