Black Lives Matter označila reštauráciu za "rasistickú", lebo neobslúžila Afroameričanov bez COVID pasu
23 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Potom, čo boli tri ženy z Texasu zatknuté za útok na hostiteľku Carmine, ktorá presadzovala pravidlá o očkovaní v New Yorku, Black Lives Matter vybrala reštauráciu za ďalší svoj cieľ. Označili majiteľku za „rasistku“, informuje portál RT.


Aktivisti z Black Lives Matter of Greater New York si v pondelok večer vybrali za ďalší cieľ taliansku reštauráciu na Upper West Side. Aktivisti sa postavili tvárou v tvár zamestnancom a označili Carmine za „rasistickú“ a „fašistickú“ kvôli incidentu z minulého týždňa.



"Obviňujem Carmine zo snahy zakryť činy ich zamestnancov tým, že ako ospravedlnenie použila očkovací pas," povedal vedúci BLM NY Hawk Newsome, ktorý protest viedol.



Reštaurácie v New York City požadujú dôkaz o zaočkovaní, ak chcú zákazníci vstúpiť do reštaurácií a iných miest. Tieto zásady nadobudli účinnosť 13. septembra.

Len o tri dni neskôr polícia zatkla Sally Rechelle Lewisovú, Kaeitu Nkeenge Rankinovú a Tyonnie Keshayovú Rankinovú. Následne boli obvinené z ublíženia na zdraví a zločinu potom, čo sa objavilo video, ako zaútočili na hostiteľku Carmine. Boli prepustené bez kaucie.

Útočníci boli všetci čierni, Latino alebo ázijskí Američania. Záznamy tiež ukazujú, že tri ženy z Texasu boli po predložení očkovacích papierov vpustené dovnútra. Avšak začali byť násilné po tom, čo hosteska nevpustila jedného z mužov, ktorí sa k nim chceli pripojiť, pretože nemal platný preukaz.

Snemovňa reprezentantov USA schválila provizórny rozpočet do decembra
Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu schválila v utorok večer miestneho času návrh rozpočtového provizória pre chod amerických federálnych orgánov do decembra tohto roku. Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR