Gröhling s Lunterom očkujú kde príde, aj priamo v školskej klubovni
21 | 09 | 2021 I

Liberálny minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling zo strany Sloboda a solidarita vytrvalo pokračuje v očkovacej propagande, aby za každú cenu zvýšil podiel zaočkovanosti zamestnancov a žiakov škôl. Očkovacia kampaň zo strany ministerstva je taká intenzívna, že neraz zatieňuje inú činnosť ministerských úradníkov pri riešení bežných problémov škôl.


Najnovšie Gröhling navštívil Banskobystrický samosprávny kraj, aby podporil samozvanú iniciatívu župana Jána Luntera. Ten umožnil žiakom a zamestnancom očkovať sa priamo na školách, teda v nezdravotníckych priestoroch, konkrétne v školskej klubovni. Napriek tomu, že aj po vakcinácii je možné ochorieť na covid 19, cieľom aktivít je, aby sa nezatvárali školy a nerealizovalo sa obmedzujúce dištančné štúdium.

Minister Grohling ako výrazný predstaviteľ vakcinácie pozitívne prijal aktivitu Banskobystrického kraja a chcel by podobné vakcinačné aktivity iniciovať aj v ostatných župách. Tvrdí, že okrem vakcín mladým ľuďom ponúkajú argumenty a ochranu zdravia. V tomto prípade žiakom stredných škôl, keďže tieto  spravujú vyššie územné celky. Neraz sú v školách aj žiaci mladší ako 15 rokov, keďže mnohé gymnáziá sú osemročné.

Župan Lunter sa vyjadril: Nechceme, aby sa zopakovala rovnaká situácia ako v minulom školskom roku, ktorého väčšinu strávili deti izolované od rovesníkov a pri vyučovaní na diaľku.“ Z 59 škôl, ktoré zriaďuje Banskobystrický samosprávny kraj, má triedy v karanténe až 11 z nich.

Rodičia varujú riaditeľov škôl na vykonávanie rozkazov vydaných na základe „Vyhlášok“, ktoré sú protizákonné!
Ministerstvo školstva rozposlalo riaditeľom škôl rozličné nariadenia, ktoré by mali v rámci protipandemických opatrení dodržiavať. Mnohí rodičia sa však proti nim búria a pokladajú ich za protizákonné. Na to upozorňujú aj samotných... Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik