„Doba kešu je späť! Vivat táto vláda a jej prisluhovači!“ konštatuje sarkasticky právnička Laššáková
21 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zrejme si takmer každý z nás pamätá dobu kešu, teda platieb v hotovosti. To bol doslova raj pre mafiánov, ktorí takto prepierali „špinavé“ peniaze. Právnička Judita Laššáková tvrdí, že tieto „zlaté“ časy sa opäť blížia.


„Chcete to bez faktúry?“ To bola najčastejšia otázka v časoch keď sa dali platiť väčšie platby v hotovosti. Podľa právničky Judity Laššákovej sa táto doba čo nevidieť vráti. Ako píše v statuse, priniesť by ju mohol opäť vyhlásenie výnimočného stavu.
Mafia friendly vláda by mala pre úplnú istotu vyhlásiť núdzový stav čo najskôr

„Mafia friendly vláda nás vracia do doby kešu,“ píše v úvode Laššáková a dodáva, že všetci mafiáni dúfajú, že im aktuálna mimoriadna situácia vydrží dlho. „Mafia friendly vláda by mala pre úplnú istotu vyhlásiť núdzový stav čo najskôr! Podľa zákona č. 394/2012 Z. z. sú totiž podnikateľom zakázané platby v hotovosti nad 5-tisíc a nad 15-tisíc medzi nepodnikateľmi,“ vysvetľuje právnička.



Lenže je tu jedno veľké ale! „Tento zákaz sa nevzťahuje na platby v hotovosti odovzdané alebo prijaté v čase krízovej situácie, vojny, vojnového stavu, výnimočného a núdzového stavu a mimoriadnej situácie (§ 8 písm. h) zákona 394/2012 Z. z.). Takže doba kešu je späť! Vivat táto vláda a jej prisluhovači!“ zvoláva Judita Laššáková, no vzápätí dodáva: „Dúfam, že všetci pochopili sarkazmus tam, kde je myslený.“

Nosenie rúšok na tvári náramne pomáha páchateľom násilia na ženách, tvrdí právnička Laššáková
Nosenie rúška na tvári odsudzujú mnohí odborníci aj lekári najmä zo zdravotníckeho hľadiska. Je tu však ešte jeden problém, ktorí mnohí zrejme prehliadli. A ten je nemenej závažný. Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik