Prezident SFZ Kováčik: Kompetentní si zo športu spravili pokusné laboratórium!
18 | 09 | 2021 I

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik na piatkovej riadnej konferencii, ktorá sa konala v Poprade, okrem iného uviedol, že kompetentní si zo športu spravili pokusné laboratórium! Vyjadril sa tak k opatreniam súvisiacich s pandémiou. Dodal, že zavretie športu počas pandémie koronavírusu sa dotklo ekonomiky štátu. SFZ sa podľa neho nemôže spoliehať na politikov a štátnu správu. 


Kováčik, ako je uvedené na webstránke SFZ, uviedol, že za posledný rok a pol veľa komunikovali so štátnymi orgánmi v záujme futbalu a súťaží. "Niekto nám aj vyčítal, že sme boli miestami príliš pasívni či veľmi tolerantní. A možno to aj tak mohlo vyzerať, ale verte, že sme robili maximum a v plnom nasadení. Máme z toho množstvo skúseností a, žiaľ, veľa nelichotivých,“ povedal prezident SFZ, Ján Kováčik.

Kovačik uviedol, že kým v športe je jasné, kto riadi a aké formy a páky na to má, zo strany štátu bol výstup chaotický. "Zo športu si kompetentní, ktorých erudovanosť nijako nespochybňujem, spravili pokusné laboratórium, v ktorom testovali, ako opatrenia zaberajú. Šport a kultúra sa stali nezmyslenými štatistami, hoci nákaza sa šírila najviac vtedy, keď bola športová činnosť utlmená," povedal.

Barličky v podobe kajúcnikov sa "protimafiánskemu" režimu akosi lámu
Keď sa nedarí, tak sa nedarí. Nádherne vyzerajúce kulisy štátneho divadla na hru o rozväzovaní rúk sa rúcajú samé od seba. Hlavný kajúcnik v kauze Dobytkár, ktorého nami citovaný zdroj nazýva Marek Kodada podľa všetkého nehovoril pravdu. Pozrieme... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

„Aj pes rozumie tomu, či bolo o neho zakopnuté, alebo bol nakopnutý"

Zistenie z uvedeného obdobia? Pýta sa prezident SFZ. A aj odpovedá: Že my, musíme byť pripravení na zvládnutie krízy. Že sa nemôžeme spoliehať na politikov a štátnu správu. Naopak, že našimi partnermi sú orgány na župnej a teritoriálnej úrovni.“ Do živého podľa portálu SFZ zasiahla aj ním vopred avizovaná koncovka jeho vystúpenia: „Aj pes rozumie tomu, či bolo o neho zakopnuté, alebo bol nakopnutý," povedal.

Prezident SFZ poukázal podľa portálu SFZ aj na mylný pohľad, že zavretie športu sa nedotklo ekonomiky štátu. A zdôraznil smutný fakt. "Časť mladých sa aj po opätovnom otvorení súťaženia do športu už nevrátila,“ povedal.

Murín podáva trestné oznámenie na Matoviča, Hegera, Mikulca a Naďa! Za čo?
Spisovateľ Gustáv Murín sa odhodlal k vážnemu kroku. V blogu oznamuje, že podal na generálnu prokuratúru trestné oznámenie na štyroch koaličných politikov. Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Petra Demková