Fico: Dobrou alternatívou pre Slovensko nemôže byť ďalší zlepenec, ale silný blok Smeru a Hlasu (VIDEO)
18 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

A je to tu. Volebné preferencie strán Hlas a Smer sú plece pri pleci. A tak ich chce trojnásobný premiér využiť. Chce spojiť v súčasnosti dva najsilnejšie politické subjekty a vytvoriť budúcu novú vládu.


Robert Fico a jeho Smer sú z najhoršieho vonku. Z drvivo porazeného v posledných parlamentných voľbách sa stáva šelma útočiaca opäť na víťazstvo vo voľbách. Šéf Smeru preto nenecháva nič na náhodu. Vo videu vyzýva svojich bývalých partajníkov, aby sa spojili a vytvorili zoskupenie, ktoré porazí súčasnú koalíciu, ale bude aj zostavovať silnú a stabilnú vládu.
Všetko, čo dosiahli politici Hlasu, dosiahli vďaka Smeru

„Kde sa pozrieme, všade je chaos a rozklad. Štát, polícia, verejné financie, boj s pandémiou, vzťahy vo vládnej koalícii. Všade vládne totálny rozvrat,“ hovorí Robert Fico. Podľa neho krajina nepochybne smeruje k predčasným voľbám a novej vláde. „Dobrou alternatívou pre Slovensko nemôže byť ďalší vládny zlepenec. Koalícia vytvorená zo strán na jedno použitie, ako je dnes už prakticky neexistujúci Kiskov patvor Za ľudí.

To, čo vyjde pravdepodobne na povrch bude ozrutné a aj obludné, myslí si Robert Fico (VIDEO)
Zatýkanie elitných vyšetrovateľov aj dočasného šéfa inšpekcie je niečo, čo sme na Slovensku ešte nemali. Je to niečo, čo nás posúva medzi mafiánske krajiny južnej Ameriky, Balkánu či kedysi Talianska. Kritickým okom sa na to pozrel aj šéf Smeru-SD... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Dobrou alternatívou pre Slovensko musí byť stabilná vláda. Postavená na základe skúsených politikov a stabilných politických štruktúr“ konštatuje trojnásobný premiér. Dodáva, že len takáto vláda môže vyviesť Slovensko z hlbokej krízy, v ktorej sa nachádza.

„A na takejto alternatíve musíme začať pracovať už dnes. Mrzí ma očividná nervozita v očiach nezaradených poslancov okolo Petra Pellegriniho na adresu Smeru-SD,“ priznáva šéf smerákov. Podotýka, že keď to takto bude pokračovať, tak terčom politiku Hlasu-SD nebude súčasná vládna koalícia, ale Smer-SD.



Podľa Fica by bolo nešťastné, keby Hlas-SD ponúkal ako alternatívu voličovi hašterenie sa s ostatnými opozičnými subjektami. „Politici Hlasu-SD zdieľajú s nami rovnakú politickú minulosť. Všetko čo dosiahli, dosiahli vďaka Smeru-SD a nemôžu sa tváriť, že nemajú nič spoločné s ťažkými chvíľami, ktoré Smer-SD musel prejsť, a ktoré nakoniec aj úspešne zvládol.

Je našou spoločnou povinnosťou okamžite začať rokovania o forme predvolebnej a povolebnej spolupráci, ktorá zabezpečí, že prirodzený blok Smeru-SD a Hlasu-SD, či už ako jedna strana, alebo ako dvojkoalícia, bude mať schopnosť dosiahnuť výsledok na úrovni 35 alebo 40%, čo je úplne reálne,“ verí sebe aj svojím „parťákom“ Fico.

„Pokiaľ sa bude Hlas-SD viac orientovať na spoluprácu s liberálnymi stranami, ako je to dnes zrejmé, zabudnime na to, že Slovensko môže mať po voľbách silnú a stabilnú sociálnodemokratickú vládu,“ prorokuje šéf Smeru-SD a otvorene preto vyzýva politikov Hlasu-SD na okamžité otvorenie takýchto rozhovorov, pretože to je nielen logické a prirodzené, ale sa to od nich aj očakáva.

PRIESKUM: Pellegrini padá, Smer rastie. Fico vyhlásil, že vyhrajú ďalšie voľby (VIDEO)
08 | 09 | 2021 | Peter Sulek