Erik Kaliňák o nových "našich", o nevidiacich novinároch a o Matovičovej strate pamäte
18 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

"Dal nám Matovič konečne za pravdu?" Pýta sa Erik Kaliňák a v nasledujúcom texte aj vysvetľuje, čo ho priviedlo k tejto otázke. Ale aj ďalšej - "stále vám to nie je trápne?", ktorú adresuje slovným verklíkom, opakujúcim neustále iba  "mafia, mafia a mafia".


"Nie je to úsmevné, ako tí istí ľudia, ktorí rok vysmievali Roberta Fica za to, že si dovolil pochybovať o zákonnosti a objektívnosti vyšetrovateľov NAKA a špeciálnych prokurátorov, dnes po tom, čo skončili títo vyšetrovatelia vo väzbe, zrazu neveria a spochybňujú vyšetrovateľov inšpekcie a prokurátorov generálnej prokuratúry?" Pýta sa tiež Erik Kaliňák v statuse na sociálnej sieti.

Reprofoto FB (@Erik Kaliňák)

Selektujúci novinári

"Keď Robert Fico poukazoval na (miestami až rodinné) prepojenia vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, procesné zlyhania, absenciu dôkazov či pochybné výpovede kajúcnikov, označovali to za hoaxy a výmysly - naši novinári to takpovediac “nevideli”.

"No keď dnes vidíme Hegera kázať o Ficových a Kaliňákových ľudoch na inšpekcii, Matoviča vyplakávať na Fcbku o dohodnutom vyšetrovateľovi, dohodnutom prokurátorovi a dohodnutom sudcovi, či Lipšica čudovať sa, koľko ľudí je na tej zlej strane, to už nie je hoax?"  Poukazuje na farizejstvo médií i samotných politikov Erik Kaliňák na sociálnej sieti.
To, čo bolo nemysliteľné, je dnes mocou podporovanou praxou

"Všetci krútili hlavou, keď Fico tvrdil, že nevinní ľudia končia vo väzbe na pokyn Matoviča s Mikulcom. Veď predsa to by museli mať pod kontrolou nie len vyšetrovateľov, ale aj prokurátorov a sudcov a to je nemysliteľné! No a dnes je to odrazu nielen mysliteľné, ale dokážete to aj z opozície, stačí ak sa voláte Robert Fico."

"Stále vám to nie je trápne? Dookola opakovať mafia, mafia a mafia, ale po roku a pol už nedokážete zodpovedať ani tú najzákladnejšiu otázku - kto je tá vaša všadeprítomná mafia? Už to tak vyzerá, že ste sa z tej moci definitívne pomiatli." Končí svoju aktuálnu úvahu na tému dňa Erik Kaliňák.

(Medzititulky red. HD.)

Erik Kaliňák: Spravodlivosť na slovenský spôsob
Slovensko malo byť čisté a bez škandálov. Aspoň tak to sľubovala nová vláda pred aj po vstupe k moci. Ako sa ukazuje, nie všetko je zlato, čo sa blyští. V tomto prípade to nie je ani zlato, ani sa to neblyští. Skôr naopak. Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik