Cigániková pení pri slovách očkovacia lotéria. Sú to vyhodené peniaze
18 | 09 | 2021 I Ivan Mihale

Po Matovičových celoplošných testovaniach prišla očkovacia lotéria ako nová reality z dielne financmajstra. Od začiatku však pôsobí kontroverzne. Nielenže nepritiahla viac ľudí na očkovanie, dokonca je neustále kritizovaná. Aj od koaličných partnerov. Po mesiaci vysielania ju čoraz viac kritizuje Sulíkova SaS.


Podľa portálu Topky to potvrdzujú to aj slová šéfky zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej, ktorá v relácii TV JOJ Na hrane potvrdila, že lotéria zvýšeniu zaočkovanosti absolútne nepomohla a výhry označila za vyhodené peniaze. „Ukázalo sa presne to, čoho sme sa báli, že ten efekt bude žiadny,” povedala.

Bittó Cigániková uviedla, že financie mohli byť  využité radšej v teréne a putovať mali do očkovacích centier, prípadne priamo k lekárom. Argumentovala tým, že ľudia sú stále zle informovaní a majú obavy, no veria viac lekárom ako politikom, uviedli Topky.

Veroniko, ty si prase! Včera chtelas, dneska zase?! alebo Keď prehovorí Vasilisa Premúdra Remišová
18 | 09 | 2021 | Aneta Leitmanová

SaS to tvrdila od začiatku



Koaličná SaS nesúhlasila s očkovacou lotériou už od začiatku. Richard Sulík ju označil za plytvanie a ich poslanci za projekt rezortu financií na zvýšenie zaočkovanosti nezahlasovali ani v parlamente. Sulík v rozhovore pre Topky.sk tento týždeň uviedol, že lotéria celý projekt očkovania dehonestuje.

"Naopak, najlepšia doba bola vtedy, keď sa ľudia prebiehali, chceli to a my sme museli prijať, že bude pokuta 10 000 eur za predbehnutie sa, čo je rovnaký humbug síce ako očkovacia lotéria, ale teraz sa to otočilo a predávame to ako skysnuté mlieko. Pritom to je smotana. Ale kyslé mlieko z toho robíme my, lebo to strašne podporujeme a tlačíme," uviedol šéf liberálov.

„My, Slováci, si vás vážime a stojíme za vami. Ďakujeme!“ Volali protestujúci na slávu Žilinkovi (VIDEO)
Slováci už majú plné zuby politických trestných konaní. A majú dosť aj politického špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Preto sa zhromaždili pred generálnou prokuratúrou a volali na slávu Marošovi Žilinkovi. Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik